начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!

Мнениеот shelley » 10 Юни 2011, 18:36

УСПЕХ и от мен и благодаря на всички, които се включиха със съвети и напътствия!
shelley
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Юни 2011, 12:51

Устния изпит премина леко и бързо. Колегите, които изпитваха, не се заяждаха и изпитваха без да ни тормозят. Бяха наясно, че въпроситеса повече от обемни и препитваха за основни неща. Пожелавам успех на всички колеги, които преминаха устния изпит.

п.п. Ще се видим в съда. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Melly » 11 Юни 2011, 13:03

Ей, Деки, честито!
ДОБРЕ ДОШЪЛ!
От тук нататък ти пожелавам много професионални успехи, адвокате! :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юни 2011, 13:19

DEKAH написа:Устния изпит премина леко и бързо. Колегите, които изпитваха, не се заяждаха и изпитваха без да ни тормозят. Бяха наясно, че въпроситеса повече от обемни и препитваха за основни неща. Пожелавам успех на всички колеги, които преминаха устния изпит.

п.п. Ще се видим в съда. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Е, съда ясен... ама да не мислиш, че само с това ще се разминеш? м? :D

Честито! Радвам се за теб и попътен вятър, колега адвокат!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот shelley » 11 Юни 2011, 13:22

Така беше. Устният изпит мина коректно и спокойно. За изпитваните от Конов - не мога да кажа, нека някой сподели лични впечатления. Като изключим блъсканицата и ръчкането пред една от вратите в началото. Добре, че отвориха и другата овреме, че щяхме да се задушим, бъдещите адвокати :shock:
shelley
Младши потребител

Мнениеот kolegat » 11 Юни 2011, 15:44

И аз минах, но това с Конов беше поредната гавра. Не може той да изпитва 20 минути и да къса, а при другите за същото време да минават по 3-4 човека. Не може само неговият глас да се чува в залата при условие, че вътре има още 50-60 души. Не може да си пали цигара, като му скимне. Не може да заявява на висок глас "Колежке, вие казуса сте го взела нечестно !". Нормално е при това положение всички да се скупчат пред другата врата, за да не се паднат при този всезнайко, чиято единствена цел е да те изгаври.
kolegat
Потребител

Мнениеот chadel » 11 Юни 2011, 16:17

Конов днес направо се изгаври. Взех го изпита, но ме въртя на шиш 20 минути поне, прекъсваше постоянно, постоянно забиващи въпроси със заяждане, не ме изслуша докрай и накрая така се избъзика все едно ми е подарил изпита, при все че двата от въпросите ги знаех перфектно, направо му цитирах закона едно към едно + теория по учебник. Третият въпрос може би бе на около 40-50 %. Направо ми развали настроението, въпреки положителния резултат. Егати поведението. Аз бях един от първите та не знам, кажете, колеги, скъса ли много хора?
chadel
Потребител

Мнениеот Melly » 11 Юни 2011, 16:26

Честито на всички колеги, още повече на онези от вас, които днес са минали през "иглени уши". Важното е, че сте се справили - подробностите се забравят. :D

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

За разведряване ви пускам следващия клип. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот alexxafc » 11 Юни 2011, 17:34

Честито на всички преминали! :)
Една лелка три пъти излезе навън да прикани някой да влезе и да седне при Конов и аз лично три пъти я отрязах.Щом такива като него се правят на много важни и велики, защо пък и ние да не се правим.Не че не седнаха при него няколко клети души, на които им взе здравето.
Жената от комисията при която бях, няма да й казвам името, беше коректна и се държеше както подобава на юрист към юрист и на адвокат към бъдещ адвокат.
Такива субекти като Конов изобщо не трябва да бъдат вземани на сериозно.Останат ли зад гърба ти, разбираш колко малки са всъщност.Специални поздрави на миналите при него.Геройство си да е изтърпиш такова нещо.
alexxafc
Младши потребител

Мнениеот svetliq » 12 Юни 2011, 10:12

Колеги, според мен не сте прави за Конов. Не знам как е изпитвал на адвокатския, но не мен ми преподаваше в СУ. Освен, че е един от най - големите умове в областта на Облигационното Право към студентите си в СУ се държеше безкрайно коректно, колегиално и добробамерено. Няма да забравя как на държавния изпит ме подкрепи и ми написа 6 - ца. Възможно е обаче на този изпит нарочно да се държи така, поради причини известни на всички.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот kolegat » 12 Юни 2011, 16:33

Направи ми впечатление, че всички колеги от СУ умишлено го отбягваха. Сигурно е заради добрите спомени, които имаме от него от университета :lol: А това, че е голям ум в своята си област, не му пречи да е задник по принцип.
kolegat
Потребител

Мнениеот svetliq » 12 Юни 2011, 16:38

На мен не ми е направил такова впечатление, а и не вярвам да е скъсал някого въобще. Така, че недейте да злословите за човека, а се радвайте на успеха си.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот vaniaoz » 13 Юни 2011, 10:59

Поздравления на всички, които успяхме!
Лесното мина, остава трудното за такива като мен, да си намерят работа по специалността.
Аз извадих късмет и се паднах при най - добрия възможен изпитващ , адвокат Василев.Влязох първа, и още с първите негови думи се почувствах уверена, че ще успея.Държа се изключително добре и професионално.
Каква е процедурата от тук на сетне?След 14 дни трябва да си вземем удостоверенията от колегията, чрез кото сме кандидатствали ли?
vaniaoz
Потребител

Мнениеот Melly » 13 Юни 2011, 11:19

Един добронамерен съвет към всички колеги преминали изпита за придобиване на адвокатския ценз.
Колеги, ПИЙТЕ ВОДА ОТ ИЗВОРА! :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот allice » 13 Юни 2011, 12:32

Аз ви следя от доста време, тъй като искам да се явя на адвокатския изпит може би есента, но чак сега се осмелявам да пиша.
Първо искам да поздравя всички, които са успели да го вземат. Поздравления и много бъдещи успехи. Знам, че е трудно и не винаги става от първия път, а и както правилно беше написано по-горе - трудното е след това, ако нямаш осигурена работа. Искам да благодаря на всички, които споделиха своето мнение и впечатления - за мен това е изключително полезно, тъй като все пак е информация за това какво ме чака.
Приятна и успешна седмица!
allice
Младши потребител

Мнениеот vaniaoz » 14 Юни 2011, 10:57

Здрасти allice,
щом си решила да се пробваш на изпита за адвокати есента ще ти дам няколко приятелски съвета.Аз лично извадих късмет и взех изпита от раз, разбира се не се дължи само на късмет ,но и на доста четене.
1.За теста- разпечатваш от 2007 до 2011, всички тестове и ги решаваш по 2-3 пъти.При всяка проверка, четеш конкретната нормативна разпоредба, дори да си сигурна,че е точно това верния отговор.
2.За казуса- 1-2 дни преди писмения изпит изчиташ всички по-важни тълкувателни решения.Те не са много, но ако не ги знаеш вероятността на казуса да оплетеш конците е голяма.На самия изпит, аз лично не ползвах съдебна практика.Няма достатъчно време да търсиш и трябва да разчиташ на себе си, така как ти тълкуваш нещата.
3.За устния-наблягаш на Закон за адвокатурата, етичния кодекс, Закон за правната помощ.Останалите теми от конспекта, четеш тези , които мислиш ,че не знаеш добре и не можеш да започнеш да говориш веднага щом изтеглиш въпроса.Никой не иска да му разказваш "Война и мир", искат синтезирано, да отсееш същественото от баластрата, както му казвам аз.
При мен това подейства, и както ти казвам си взех изпита от раз.Дерзай!
vaniaoz
Потребител

Мнениеот allice » 15 Юни 2011, 12:56

Благодаря много за съветите! :) Много е важно някой, който вече се е явявал, да помогне с информация. Имам колеги, които се явиха и успяха да го вземат, техните коментари бяха в същия дух.
Относно устния изпит (дано да стигна до този етап, защото пътят до там е труден), аз съм твърдо против да разточвам локуми и ме радва факта, че отговорът на въпроса може и да е по-синтезиран. Имам тестовете, но без този който се е паднал на вас и смятам да послушам съвета ти и да ги реша. Разбрах, че тази година тестът е бил по-труден, плюс това завишаването на процентите, за да преминеш теста, предполагат, че и есента няма да е лесно.
Най-големият проблем за мен ще бъде наказателното право - не защото е толкова сложно, а защото никога не съм го харесвала. Не съм се занимавала с него и нямам чисто практическия поглед, докато гражданското ми е малко по-познато (естествено, без претенции, че разбирам и знам всичко, мнооооого далеч съм от тази мисъл). Ще поживеем и ще видим! Отново благодаря за отговора и успехи в бъдеще!
allice
Младши потребител

Мнениеот dimaka7404 » 29 Юни 2011, 18:53

АДВОКАТСКА КАНТОРА търси МЛАДШИ АДВОКАТ с изявени интереси в областта на гражданското, административното, търговското, данъчното, вещното и облигационното право.

Изисквания:

- диплома за висше юридическо образование;
- издържан практико-теоритичен изпит в МП;
- издържан изпит за адвокат или вписан в колегия;
- комуникативни способности и умениe за работа в екип;
- лоялност, отговорност и желание за развитие;
- задълбочени теоретически, а по възможност и практически знания на правната уредба на трудовите, осигурителните отношения, търговско, гражданското право и гражданския процес, финансово, данъчно и административно право.
- професионален опит: не е задължителен, но е желателен;
- прецизен, последователен, с готовност за започване на работа до 1 месец.
- желателно е:
- да знае поне 1 западен език;
- да има шофьорска книжка и собствен лек автомобил

Кантората предлага:
- пет дневна работна седмица;
- работа в гр. Стара Загора
- отлични възможности за кариера и развитие;
- работа в млад и динамичен работeн екип.

Как се кандидатства: Ако тази позиция представлява интерес за Вас и качествата Ви отговарят на поставените изисквания, моля изпратете автобиография с актуална снимка на

е-mail: dimaka_bg@yahoo.com

На интервю ще бъдат поканени само одобрените по документи кандидати.
dimaka7404
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 29 Юни 2011, 19:59

dimaka7404 написа:АДВОКАТСКА КАНТОРА търси МЛАДШИ АДВОКАТ с изявени интереси в областта на гражданското, административното, търговското, данъчното, вещното и облигационното право.

Изисквания:

- диплома за висше юридическо образование;
- издържан практико-теоритичен изпит в МП;
- издържан изпит за адвокат или вписан в колегия;
- комуникативни способности и умениe за работа в екип;
- лоялност, отговорност и желание за развитие;
- задълбочени теоретически, а по възможност и практически знания на правната уредба на трудовите, осигурителните отношения, търговско, гражданското право и гражданския процес, финансово, данъчно и административно право.
- професионален опит: не е задължителен, но е желателен;
- прецизен, последователен, с готовност за започване на работа до 1 месец.
- желателно е:
- да знае поне 1 западен език;
- да има шофьорска книжка и собствен лек автомобил

Кантората предлага:
- пет дневна работна седмица;
- работа в гр. Стара Загора
- отлични възможности за кариера и развитие;
- работа в млад и динамичен работeн екип.

Как се кандидатства: Ако тази позиция представлява интерес за Вас и качествата Ви отговарят на поставените изисквания, моля изпратете автобиография с актуална снимка на

е-mail: dimaka_bg@yahoo.com

На интервю ще бъдат поканени само одобрените по документи кандидати.

И... заплата 400 лв :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот vaniaoz » 14 Юли 2011, 10:50

Здравей hristoenev83,
исках, да ти отговоря, но ми излезе текст ,че не са ти включени личните съобщения.
vaniaoz
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити