- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обявиха конкурсите за първоначално назначаване !
|
|
Re: Обявиха конкурсите за първоначално назначаване !
Колеги, аз съм мадши и определено ви казвам, че не си заслужава. Имах опция за чужбина и много бърках като останах тук за тъпата магистратска длъжност. Размерът на възнаграждението е обидно нисък.
- maunkata
- Младши потребител
В България 1 магистрат никога няма да е спокоен. Повечето колеги са алкохолици, стари моми и ергени, играят хазарт. А които изобщо са били семейни-вече са разведени. Голямата заплата е просто мит. Наистина има много работа и указания кое как да бъде свършено. НАКАЗАНИЕ Е УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ ЮРИСТ ДА ИЗБЕРЕ ДА СТЕНЕ МАГИСТРАТ.
- maunkata
- Младши потребител
govedo написа:Не зная кой човек, който е с акъла си, вместо да печели пари в частното-ще умира на тъпа държавна работа.
Този, който обича работата си, приема я отговорно, упражнява я отговорно и с призвание, а на такъв човек едни разчитат да попаднат в съдебна зала, докато други питат за заплатата му.
govedo написа:Вчера ми увеличиха заплатата с 690лв. Това е частното. И защо при това положение да ми е държавното, където ще ми метнат 1000 лева и на тях ще се пенсионирам. И колко по дволите е точният размер на магистратските запати, че такива тълпи от кандидати има на тези предрешени конкурси?
Така, както гледам - мненията Ви в този форум са главно в "Конкурси, изпити", към които Вие самият сте проявявал интерес. Успокоявайте се с размера на Вашата заплата и не свеждайте значимостта на юридическите професии до собственото Ви виждане, ограничено от цифрите, които влизат във Вашата банкова сметка.
-
lexy21 - Активен потребител
месечното възнаграждение на младши магистрат е около 1400 лв
- smitweson
- Младши потребител
Колеги, аз почнах от младши, от най-ниското стъпало. И трябва да ви кажа, че е доста трудно. В момента натискът спрямо съд и прокуратура е огромен. Не ги виждам ентусиастите, които ще се класират направо за окръжно ниво. Ще сте и първа, и втора инстанция/АКО СТЕ СЪДИЯ/! Представяте ли си? А знаете ли в Окръжна прокуратура по какви текстове се внасят обвинителни актове?
- maunkata
- Младши потребител
На разследващите полицай им е по-малко работата и по-добра заплатата.За бога, не ставйте магистрати.
- smitweson
- Младши потребител
Разследващ полицай може да стане само човек, който ИЗОБЩО не уважава себе си.
- govedo
- Младши потребител
Така само изглежда от говежда гледна точка, иначе не е така.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
вече имаме допуснати и недопуснати кандидати
- smitweson
- Младши потребител
Интересно, че недопоуснатите не са само поради липса на изискуемия юридически стаж.
- svrahdoznatel
- Младши потребител
Какво му е интересното.В закона са описани всички условия за участие в конкурс. На което и от тях да не отговаря даден кандидат е основание да не бъде допуснат.
- smitweson
- Младши потребител
Portokal, доколкото си спомням вие бяхте спечелили конкиурс за магистрат. Ако имате повече информация отноно възнагражденията на магистрати- споделете. Определено при едно такова ниско възнаграждение, мотивът остава достъпа до власт, имет, което ства известно сред колеги и клиенти, и не на последно място- любовта към професията. Аз лично го намирам за ненормално един адвокат (въпреки че и аз съм такъв), но да речем с известно име, да печели в пъти повече от съдията и да се очаква от съда да работи "по съвест". Та нали и едните, и другите са юристи. Би трябвало магистратите да получават поне по 2500 лева на месец.
- zzzzz
- Потребител
Имам информация за мойто си възнаграждение, но няма да я дам.
В интернет също има тук-там някакви данни.
Известните имена печелят. Неизвестните - не винаги. Някои - хич. Това са рисковете на свободната професия. Аз лично проблеми със съвестта нямам (да уточня за всеки случай: съвест си имам, проблеми с нея - не), а колкото до парите, 2500 бих получавала с удоволствие, ама няма.
В интернет също има тук-там някакви данни.
Известните имена печелят. Неизвестните - не винаги. Някои - хич. Това са рисковете на свободната професия. Аз лично проблеми със съвестта нямам (да уточня за всеки случай: съвест си имам, проблеми с нея - не), а колкото до парите, 2500 бих получавала с удоволствие, ама няма.
-
Именно, това и казвам. Някои също работят свободната професия за без пари, но с много съвест!
Въпреки това твърдо смятам, че щом ще са такива драконовски мерки по избора за магистрат, редно е да си му дадат по-височка заплатица. Работата наистина е много. Нормално е някои магистрати да се подвеждат по финансовата страна на спора.
Въпреки това твърдо смятам, че щом ще са такива драконовски мерки по избора за магистрат, редно е да си му дадат по-височка заплатица. Работата наистина е много. Нормално е някои магистрати да се подвеждат по финансовата страна на спора.
- zzzzz
- Потребител
Аз лично го намирам за ненормално един адвокат (въпреки че и аз съм такъв), но да речем с известно име, да печели в пъти повече от съдията и да се очаква от съда да работи "по съвест". Та нали и едните, и другите са юристи. Би трябвало магистратите да получават поне по 2500 лева на месец.
Аз, пък, лично го намирам за нормално. Не знам за вас, но работният ми ден е от порядъка на поне 14 часа, като резултатът от нея е възможно месечно да е далеч под визираните 2500( като споменавам сумата смятам за уместно да отчета, че приходите ми следва да са поне двойни, че да останат толкоз чисто след приспадане на всички разходи). Законодателят, уви, ми е презумирал задължение да заплащам всичките данъчни тегоби(тук си спомнете, че магистратите заплащат само 10% данък- останалото е в тежест на бюджета) и ме сакционира, за това че съм си позволила да съм "свободна"(данъци, наеми, консумативи...).
Който е недоволен от сигурността на държавното- свободния пазар няма да му откаже изява под слънцето. Трудно е, но се преодолява- има месеци с далеч по-високи приходи, но има и такива- далеч под посочените. За тази въртележка житейска от НАП не се интересуват. Доставчиците ми- също.
Отделно, не е правило, но все пак не са изолирани случаите да се санкционира СР на по-долна инстанция, което идва да покаже, че нещо в матрицата е неправилно.
"За" съм, подчертавам, да се поощряват финансово магистратите( и 15 заплата дори да им дават- заслужено е), чиито дела не са претърпели редакция, но ако ли все му се отменят- и 1500-1800( каквато е приблизителната рамка) са като... "без основание".
п.п.
Известните имена печелят. Неизвестните - не винаги. Някои - хич. Това са рисковете на свободната професия.
Това е доста точна дефиниция на адвокатската работа що се отнася до възнаграждението.
- Гост.
- Старши потребител
Отделно, не е правило, но все пак не са изолирани случаите да се санкционира СР на по-долна инстанция, което идва да покаже, че нещо в матрицата е неправилно.
Не е нормално да има отменени решения, освен като много рядко изключение?
Значи ще си мълча колко отменени акта имам лично аз само за година и малко, защото ако кажа, ще поискате не само немедленото ми уволнение, но и овъргалването ми в катран и пера (понеже за повечето случаи не бих твърдяла, че горната инстанция не е права, а за тези, за които смятам, че не е права, не бих твърдяла, че няма право да е на обратното мнение).
Ми той ВКС, дето възглавява матрицата, не е на едно мнение по не един въпрос, та районният съд с окръжния ли се очаква да е винаги?
Тогава трябва и адвокатите да печелят повечето си дела. Ако не са на страната, която е права - да не ги поемат.
-
Не мисля, че ще ти отиват, но ако настояваш...
Явно е, че камбанариите са ни различни- при мен се иска освен бързина и окончателен резултат. Едно дело, ако се влачи години наред нагоре- надолу по инстанциите изнервя клиентелата, която и без тези дреболии си е изнервена. Няма да отварям скоби за възнаграждението ми.
При магистратите се цели бързина( заради ГПК и евентуално санкциониране при проверка от инспектората). Равни начала за всички- без оглед дали гледате дела в Н-ския съд, който има малка натовареност, растете в ранг след атестация, след като се установи " висока квалификация и образцово изпълнение на служебните задължения" отчитайки броя на делата и годините. По-високия ранг влече по-голямо възнаграждение.
Доколкото ми е известно при проверка изпълнението на служебните ви задължения се контролират само сроковете- поправи ме ако греша.
п.п.
някои това правят.
Портокал, не искам да превръщаме спора в личен. Не се интересувам от възнаграждението ви- това не е моето канче, но въпреки това смятам, че не бива да се сервилничи по темата или да се правят вметки, че след като юрист е преминал цедилото на магистратските изпити( за които отново не отварям ред, при все да има защо), то се следва по право възнаграждение за всички примерно... 5000.00лв.. Поне не и при сегашната икономическа действителност.
Явно е, че камбанариите са ни различни- при мен се иска освен бързина и окончателен резултат. Едно дело, ако се влачи години наред нагоре- надолу по инстанциите изнервя клиентелата, която и без тези дреболии си е изнервена. Няма да отварям скоби за възнаграждението ми.
При магистратите се цели бързина( заради ГПК и евентуално санкциониране при проверка от инспектората). Равни начала за всички- без оглед дали гледате дела в Н-ския съд, който има малка натовареност, растете в ранг след атестация, след като се установи " висока квалификация и образцово изпълнение на служебните задължения" отчитайки броя на делата и годините. По-високия ранг влече по-голямо възнаграждение.
Доколкото ми е известно при проверка изпълнението на служебните ви задължения се контролират само сроковете- поправи ме ако греша.
п.п.
...... адвокатите ....... Ако не са на страната, която е права - да не ги поемат
някои това правят.
Портокал, не искам да превръщаме спора в личен. Не се интересувам от възнаграждението ви- това не е моето канче, но въпреки това смятам, че не бива да се сервилничи по темата или да се правят вметки, че след като юрист е преминал цедилото на магистратските изпити( за които отново не отварям ред, при все да има защо), то се следва по право възнаграждение за всички примерно... 5000.00лв.. Поне не и при сегашната икономическа действителност.
- Гост.
- Старши потребител
А, и аз не искам да превръщаме спора в личен, нито пък някога съм изразявала щения за еди-колко си хиляди лв. на калпак, а не съм се и оплаквала от възнаграждението, поначало не одобрявам мрънкането. Казах единствено, че споменатите от zzzzz 2500 ще ми дойдат добре, без да се тръшкам да ги получа (понеже и да се тръшкам, и да не се, няма).
Шокира ме само твърдението, че отменените решения трябва да са изолирани случаи. Ми не, напълно нормално е да не са, също както е напълно нормално в много случаи адвокатите и на двете страни да са убедени в правотата на клиентите си. Не че винаги са, и това също е нормално.
И също както е нормално в темите тук да се спори.
Колкото до контрола, води се статистика за отменените и обезсилените решения: изцяло / частично; поради грешка на долната инстанция / поради събрани нови доказателства / поради оттегляне на иска, и пр. Предполага се, че тази статистика се отразява в голяма степен на атестацията.
А работата в съд като този, в който съм, също е много. Толкова, че не остава време за по-подробно обмисляне и оглеждане. Може да надничам редовно в интернет, но и редовно оставам след работно време. А не съм станала адвокат не защото не ми се работи (по принцип си ме мързи още от малка, де, но съм наясно, че пари без работа не се дават), а защото не смятам, че ще мога да привлека клиенти. За това се изискват и други качества - един вид бизнес-качества - освен правни знания.
Шокира ме само твърдението, че отменените решения трябва да са изолирани случаи. Ми не, напълно нормално е да не са, също както е напълно нормално в много случаи адвокатите и на двете страни да са убедени в правотата на клиентите си. Не че винаги са, и това също е нормално.
И също както е нормално в темите тук да се спори.
Колкото до контрола, води се статистика за отменените и обезсилените решения: изцяло / частично; поради грешка на долната инстанция / поради събрани нови доказателства / поради оттегляне на иска, и пр. Предполага се, че тази статистика се отразява в голяма степен на атестацията.
А работата в съд като този, в който съм, също е много. Толкова, че не остава време за по-подробно обмисляне и оглеждане. Може да надничам редовно в интернет, но и редовно оставам след работно време. А не съм станала адвокат не защото не ми се работи (по принцип си ме мързи още от малка, де, но съм наясно, че пари без работа не се дават), а защото не смятам, че ще мога да привлека клиенти. За това се изискват и други качества - един вид бизнес-качества - освен правни знания.
-
Забелязвам, че откакто смениха председателя на СГС преди няколко месеца и беше направена проверка на съда от инспектората, бързината, с която съдиите започнаха да се произнасят, значително се увеличи. Това обаче по мое лично мнение е за сметка на качеството на съдебните катове, което значително се понижи.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
|
|