начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Закон за чужденците - за кого е писан този закон?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Закон за чужденците - за кого е писан този закон?

Мнениеот emobg134 » 03 Апр 2012, 20:52

Здравейте!Съпругата ми е Рускиня.Имаме брак от 17 години.Син 11 клас.За нещастие преди 2-3 години тя замина за Русия и остана година и 2 месеца там.За да запазим семейството си се наложи да се върне, но никой не е и мислел, че чак сега ще се сетят господата от Миграция да я екстрадират.Нарушили сме чл.40 т.6 от Зчрб.Вярно е това, но няма ли някакъв по-лесен начин за решаване на проблема?Те искат тя да си отиде в Русия и да се върне, отделно осигуровки да плаща 3 години назад...Още един куп простотии.Извинявайте много, но само аз работя и едвам се справям вече...И всичко това отпадало, ако има инвестирани 1000 000 000 лева?Уважаеми господа Народни представители!Ако жена ми имаше тия пари щеше да се пече на Сейшелите и едва ли щеше да е омъжена за мен...Вместо да помогнете на обикновенния Българин вие го закопавате с непосилни такси и това Вие.Отделно Руския Консул и той .Вече сън не ме хваща.Посъветвайте ме нещо, моля ви.
emobg134
Нов потребител

Re: Закон за чужденците - за кого е писан този закон?

Мнениеот dimslav » 07 Апр 2012, 17:42

мдааа...А поради каква причина искат да екстрадират съпругата ви? Предполагам, защото според закона за чужденците постоянното пребиваване се отнема в случай, че гражданинът на Русия не е пребивавал в България повече от една година? По-принцип ситуацията с руските граждани с ПМЖ в България е странна. Интересно, ако съпругата ви беше отишла с вас примерно в друга страна на ЕС, тогава щяха ли да й отнемат ПМЖ?!
Според мен в България се води целенасочена политика срещу смесените бракове с гражданки/граждани от бившия СССР. Аз имам доста познати, които са си взели жени рускини и те постоянно се оплакват как ги размотават за глупости и постоянно ги изцеждат за пари.
dimslav
Младши потребител

Мнениеот emobg134 » 07 Апр 2012, 23:06

Точно затова е, че е отсъствала пи-вече от Година.Ама тя се прибра преди Година и 6 месеца.Защо не я спряха още на границата, ако имаше нарушение?Или се усещат чак когато наближи срока на изтичане на паспорта й?
Всъщност той е Август месец.Абе нещо хич не ми се връзват нещата, ама нерви...
emobg134
Нов потребител

Мнениеот oleg-sentia » 01 Юни 2012, 20:17

dimslav написа: Интересно, ако съпругата ви беше отишла с вас примерно в друга страна на ЕС, тогава щяха ли да й отнемат ПМЖ?!

Не.
Чл. 40. (Изм. - ДВ, бр. 42 от 2001 г.) (1) Отнемане на правото на пребиваване на чужденец в Република България се налага, когато:
...
6. (изм. - ДВ, бр. 36 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2012 г.) се установи, че чужденецът, получил разрешение за дългосрочно или постоянно пребиваване, е отсъствал от територията на държавите - членки на Европейския съюз, за период от 12 последователни месеца, освен в случаите на разрешено постоянно пребиваване по чл. 25, ал. 1, т. 6, 7, 8 и 13, както и по отношение на членове на семейство на лице по чл. 25, ал. 1, т. 6, 7, 8 и 13;
oleg-sentia
Младши потребител

Назад към Гражданство