начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

za privikvaneto ni pri organite na zakona

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

za privikvaneto ni pri organite na zakona

Мнениеот BGDORA » 11 Мар 2004, 18:30

ZDRAVEITE,
KOGATO DOIDAT PROVERIAVA6TI V MAGAZIN, PI6AT SI TAM NE6TO, I PONEJE 6EFA GO NIAMA, MU OSTAVIAT "UVEDOMITELNO PISMO!" /TO4NO S !/, TRIABVA LI TOI DA SE IAVI TAM? KOI ZAKON TO4NO UREJDA NA4INA NA IAVIAVANE V DADEN DARJAVEN ORGAN I KAK TO4NO SE PROTCEDIRA AKO TE SI MISLIAT DA SASTAVIAT AKT ZA NARU6ENIE? PREDVARITELNO BLAGODARIA NA VSI4KI KOITO SE OTZOVAT NA VAPROSAMI!
BGDORA

Re: za privikvaneto ni pri organite na zakona

Мнениеот ИНДИАНЕЦА » 11 Мар 2004, 20:33

На акта трябва да е посочено точно за какво привикват началството.Добре е да отиде първият път,но и дума да не став за "Нещо под масата".Да не са ти орали на нивата,я!После ще си кореспондират по пощата.Това е...Не забравяйте,че за всяко своеволие от страна на държавните органи има институция наречена "съд".
ИНДИАНЕЦА

Мнениеот BGDORA » 11 Мар 2004, 21:35

TO VSA6TNOST NE E NAIMENOVANO AKT, NIAMA ZAGLAVIE IZOB6TO, NITO NOMER. A TE SI PISAHA NIAKAKVI NE6TA, DETO OT NA6A STRANA NIKOI NE GI E 4EL.
A PAK I PRO4ETOH 4E AKTOVE DO 500 LEVA NE SE OBJALVALI..!? TAKA 4E NA SADEBNA ZA6TITA EVENTUALNO MAI NEMOJEM DA SE NADIAVAME....
BGDORA

Мнениеот BGDORA » 11 Мар 2004, 22:15

I DA POPITAM, KATO NE E BIL V MOMENTA NA PROVERKATA, IMA LI PRAVO DA OTKAJE DA PODPI6E DOKUMENT/AKT/?
PREDVARITELNO BLAGODARIA!
BGDORA

Мнениеот BGDORA » 12 Мар 2004, 16:04

NEZNAM ZA6TO NIKOI NE MI OTGOVORI, MOJE BI NE SAM TO4NO, NO ISKAM DA ZNAM PO KAKAV NA4IN BI SLEDVALO DA ME PRIVIKAT NAPRIMER V DIREKTCIA NADZOR NA PAZARA, ILI V KOMISIATA ZA ZA6TITA NA POTREBITELITE, KATO SE ZNAE SA6TO 4E SA V DRUGO NASELENO MIASTO?
BGDORA

Мнениеот BGDORA » 15 Мар 2004, 14:23

NEZNAM ZA6TO NIKOI OSVEN INDIANETCA NE NAPISA NI6TO PO VAPROSA. NA NEGO MU BLAGODARIA MNOGO ZA OTGOVORA! ISKH VSE PAK AKO NIAKOGO SA GO VIKALI PO KAKAVTO I DA E POVOD, DA MI DADE NIAKAKVA INFORMATCIA- PO KAKAV ZAKON I NA KAKVO OSNOVANIE... POZDRAVI NA VSI4KI KOITO PRO4ETOHA SAOB6TENIETO MI!
BGDORA

Мнениеот тъп » 15 Мар 2004, 15:58

мисля, че в протоколите които съставят фигурира някакъв текст от закона за туризма - точно за представянето на документи. поне така беша перди време, когато проверките бяха от служители на комисията (не съм сигурен) за защита на потребителя. протоколите и актовете бяха едни шарени - жълти , зелени. след това възложиха тези функции на звена към общинската администрация.
всъщност и да отидете и да не отидете все тая, като са решили ще ви направят акта. ако отидите бихте могли да се разберете - срещу бутилка уиски и кутия бонбони, съм постигал чудеса в случай, за който не искам да влиза в съд
тъп

Мнениеот BGDORA » 15 Мар 2004, 19:47

da, komisiata za za6tita na potrebitelite si ima 6areni listi, a sa6to i 4erno-beli. tia oba4e ne biaha ot tam, a po ZTIP, a po zakona za turizma proveriavat kafenetata za kategorizatciata. i sam napalno saglasna sas tova koeto ste napisali!! pozdravi
BGDORA

Назад към Административно право