начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот lioness85 » 03 Авг 2012, 23:49

rachonek написа:От Русе само да кажа, че това с времето е наистина много гадно. До никъде не стига за първите два модула на изпита за интелигентност. Когато решават примерни тестове си викам, ей че лесно, а не е така. За жалост не мога да се сетя за въпросите сега, но бяха много объркващи. Както каза другата колежка от Русе може и да е имало въпроси без верен отговор, защото според мен имаше, но не беше посочено в упътването. А модула с " факт " или "мнение" е много забатачен. Имаше въпрос от сорта "Повечето ппенсионери живеят на ръба на мизерията"- Факт или мнение е това - нещо такова. От твърденията - имаше въпроси от една таблица да извадиш изводи. Примерно едната беше за смъртност при катастрофи в различните части на Германия. Въпросите бяха от сорта на - вярно ли е, че в провинция Б... катастрофите са с най-малък процент от еди си кои. При Б.... има най-голям спад на смъртността. Имаше и един странен за объркване на противника :) - През 1996г. ш предградие Б..... жителите са били между 300 000 и 600 000 хиляди? Казвам объркващ защото таблицата беше с катастрофи и брой жертви, никъде нямаще популация. И така на татък.Имаше въпрос да се извадят дани от диаграми за броя туристи (български и чуждестранни) и нощувки. ? - Вярно ли е, че през година 0 пренущувалите туристи са били повече от тези през година 7?. Вярно ли е. че повечето чуждестранни туристи пренощуват? А теста за компетентност не беше труден, поне за мен добре, че не направих грешката да НЕ чета, а седнах и си прочетох законите. Видях, че колежката е изброила някои от "изпадналите" се :) ако се сетя още нещо ще пиша. Късмет на Всички.

Аз смятам, че точно това за пенсионерите е мнение, защото няма точна информация въз основа, на която да се кфалифицира като факт. По тази линия на мислене, а именно точна ли е данната, общоизвестен факт ли е твърдението, научен факт ли е...повечето констатации в този модул реших, че са мнения, а последните десет на тото :D Жалко, че не мога да си спомня повече от тези...
lioness85
Нов потребител

Мнениеот daritt » 04 Авг 2012, 11:33

Русе и Бургас сме с един и същ вариант на тестовете. Вече си мислех, че аз съм пропуснала страницата с фигурите и числовите редици.
daritt
Младши потребител

Мнениеот vanci86 » 04 Авг 2012, 12:14

Здравейте,искам да попитам изпита за Митница Столична на 7.08 в коя сграда ще е? В Ректората на СУ или?
Благодаря и успех на всички!
vanci86
Младши потребител

Мнениеот 12000m » 04 Авг 2012, 12:34

Здравейте :)
Тестът за професионална компетентност и психологическа пригодност ще се проведе от 10.00 ч. на 06.08.2012 г. /понеделник/ в гр. София, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, бул. „Цар освободител” № 15, 3-ти етаж, северно крило, 272-ра аудитория.

.. има ли промяна в първоначалната информация, т.к на два пъти съфорумци споменаха датата 7.08

Успех!
12000m
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 04 Авг 2012, 12:44

Интересно... никой от тези които са били на интервю не пише нищо ....
Надявам се да има повече хора от писалите тук които да са поканени и да са оценени реалните резултати, а не както се говори от преди да е пуснат конкурса че всичко е ясно .
treks5
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 04 Авг 2012, 12:51

:arrow:
Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:43, променена общо 1 път
aris_koen
Потребител

Мнениеот ani_fer » 04 Авг 2012, 12:58

Браво, aris_koen! Очакваме скоро да се похвалиш с обаждане, че си одобрен!
А аз пак ще помоля варненци да споделят, когато им звъннат за интервю :roll: treks5, обръщам се най-вече към теб, защото съм убедена, че ще ти се обадят :wink:
ani_fer
Потребител

Мнениеот livana90 » 04 Авг 2012, 14:29

Здравейте, aris_koen, късмет, дано всичко е минало нормално. Аз вчера бях на ГКПП К. Андреево и видях вече новите попълнения (чат от тях), вече сА ПОСТЪПИЛИ НА ДЛЪЖНОСТ. Много ли хора имаше за интервюто, някакъв тест пак нямаше ли? Хайде , успех и се надявам скоро и теб да видя на плаца :)
livana90
Младши потребител

Мнениеот frenchi » 04 Авг 2012, 14:44

Честито и от мен :))) Според вас на колко ще се обадят за интервю?ако както нас варненци сме 1000 човека
frenchi
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 04 Авг 2012, 15:00

:idea:
aris_koen
Потребител

Мнениеот matine » 04 Авг 2012, 15:17

Стискаме ти палци aris_koen !!! Казаха ли ти кога да очакваш крайните резултати ? Пожелавам ти скоро да си прочетеш акта за назначение :)
matine
Младши потребител

Мнениеот vaness » 04 Авг 2012, 16:00

aris_koen написа:Здравейте,
Интервюто ми мина...В интерес на истината комисията беше много добронамерена...Въпросите бяха от общ характер - кой какъв е, работил ли е...нищо специално...имаше един два лесни въпроса от материала за професионална компетентност...С две думи няма от какво да се притеснявате за интервюто...Аз лично останах с добро впечатление и ми се стори, че найстина се опитват да намерят хора с потенциал... :wink: Аз не знам как съм се справил лично, но откровено казано нито бяха тенденциозни, нито се опитваха да зададат някакви въпроси уловки. Интервюто беше някъде 10-15 минути...Въпросите основно ги задаваха псохоложката и шефката на ЧР :mrgreen:
Успех на всички!

Радвам се,че интервюто ти е минало добре.Моля те да споделиш какви бяха въпросите от професионалната компетентност!
vaness
Потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 04 Авг 2012, 16:14

Zdr. i ot men. Ruse mina, nqma da se povtarqm s kolejkata-tq e dala dostata4no palna informaciq. Moq savet : Ne obra6taite tolkova vnimanie na tozi test za inteligentnost. Vremeto e mnogo malko, zada4ite sa s mnogo podusloviq-realno tqma kak da gi pro4ete6 i da gi re6i6 vsi4kite, 4e i da e vqrno-palno toto. Taka, 4e po-dobre 5 verni otkolkoto vsi4ki gre6ni. Za testa za komp. kolejkata megan... e napisala po4ti vsi4ko, az 6te dobavq- ot Zakona za merkite i ...- kakvo pravqt mitni4eskite organi kato zadarjat stoka za koqto ima samneniq 4e naru6ava intelektualna sobstvenost- tuk ima 3 varianta s malki razliki- v ediniq sa poso4eni samo vnositel i izpra6ta4, v drugiq ne pomnq i verniq sa poso4eni i trimata-pritejatelq i ....Pro4etete si ot tozi zakon srokovete za koito mitni4eskite organi zadarjat stokata i imat li pravo da go udaljavat i do kolko tozi srok. DRUGO-koi moje da e mitni4eski slujitel, darjaven slujitel e ... 4etete mnogo vnimatelno i trite otgovora, za6toto razlikite sa mnogo malki dori i dumi4ka samo. Ob6to vzeto tova e. Za tretiq test - obqsniha, 4e e nai-vajniq i ot nago zapo4va proverkata na testa. Ako dade6 lo6 rezultat - izob6to ne proverqvat drugite ti testova. Zatova otgovarqite parvosignalno. Tova e v ob6ti linii. Nastroite se psihi4eski, 4e da ne ste razo4arovani posle. Nie kato izlqzohme ima6e mnogo razo4arovani, izumeni i kakvi li ne pogledi. USPEH NA VSI4KI.!
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 04 Авг 2012, 16:20

:idea:
aris_koen
Потребител

Мнениеот daritt » 04 Авг 2012, 16:43

Определено ако не прочета пак закона, не бих могла да отговоря на нито един от трите "много лесни" въпроса :)
Бургас все още нямаме резултати...
daritt
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 04 Авг 2012, 16:47

:arrow:
Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:44, променена общо 1 път
aris_koen
Потребител

Мнениеот vaness » 04 Авг 2012, 22:33

aris_koen написа:
livana90 написа: Хайде , успех и се надявам скоро и теб да видя на плаца :)

Питаха ме дали искам да работя в отдел „Митническо разследване и разузнаване“ или в „Борба с наркотрафика“ :shock:

Благодаря ти! За мен също не са много лесни въпросите.Най-малкото при положение,че не се изисква опит и познания в тази материя,но ако случайно стигна до интервю ще се постарая да почета повече :)
vaness
Потребител

Мнениеот rrubov » 05 Авг 2012, 16:35

Здравейте на всички :D
От една седмица не бях влизала във форума и сега с изненадах установих, колко хора са се включили да споделят как е минал теста. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ! Аз съм на тест на 17.08 в Благоевград /ако има някой друг тогава да казва/ и със сигурност ми бяхте много полезни, защото аз имах съвсем различна представа за това какво ще представлява теста, на сега вече ще съм подготвена психически и надявам се да успея да се концентрирам по-бързо.
Желая на всички успех, аз наблягам основно на нормативната база, сигурно защото съм юрист, за другото незнам как да се готвя, решавам само някакви готови тестове за интелигентност, но според мен няма полза много от тях. Ще видим какво ще стане, след това веднага ще споделя тук всичко, което си спомням.
И един въпрос за интервюто, който стигне до там де, къде се провежда, по места ли или в АМ?
Приятен ден на всички и чакаме новини утре от София :D
rrubov
Младши потребител

Мнениеот vaness » 05 Авг 2012, 19:01

rrubov написа:Здравейте на всички :D
От една седмица не бях влизала във форума и сега с изненадах установих, колко хора са се включили да споделят как е минал теста. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ! Аз съм на тест на 17.08 в Благоевград /ако има някой друг тогава да казва/ и със сигурност ми бяхте много полезни, защото аз имах съвсем различна представа за това какво ще представлява теста, на сега вече ще съм подготвена психически и надявам се да успея да се концентрирам по-бързо.
Желая на всички успех, аз наблягам основно на нормативната база, сигурно защото съм юрист, за другото незнам как да се готвя, решавам само някакви готови тестове за интелигентност, но според мен няма полза много от тях. Ще видим какво ще стане, след това веднага ще споделя тук всичко, което си спомням.
И един въпрос за интервюто, който стигне до там де, къде се провежда, по места ли или в АМ?
Приятен ден на всички и чакаме новини утре от София :D

Успех и на теб на теста!Интервютата се провеждат по места.
vaness
Потребител

Мнениеот sancho69 » 05 Авг 2012, 19:29

Бургас тука ли сте ей сега ми се обадиха че съм одобрена за интервюто :D :D много съм щастлива !!!! Айде успех на всички. А на aris мерси за информацията отново :D
sancho69
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити