rachonek написа:От Русе само да кажа, че това с времето е наистина много гадно. До никъде не стига за първите два модула на изпита за интелигентност. Когато решават примерни тестове си викам, ей че лесно, а не е така. За жалост не мога да се сетя за въпросите сега, но бяха много объркващи. Както каза другата колежка от Русе може и да е имало въпроси без верен отговор, защото според мен имаше, но не беше посочено в упътването. А модула с " факт " или "мнение" е много забатачен. Имаше въпрос от сорта "Повечето ппенсионери живеят на ръба на мизерията"- Факт или мнение е това - нещо такова. От твърденията - имаше въпроси от една таблица да извадиш изводи. Примерно едната беше за смъртност при катастрофи в различните части на Германия. Въпросите бяха от сорта на - вярно ли е, че в провинция Б... катастрофите са с най-малък процент от еди си кои. При Б.... има най-голям спад на смъртността. Имаше и един странен за объркване на противника - През 1996г. ш предградие Б..... жителите са били между 300 000 и 600 000 хиляди? Казвам объркващ защото таблицата беше с катастрофи и брой жертви, никъде нямаще популация. И така на татък.Имаше въпрос да се извадят дани от диаграми за броя туристи (български и чуждестранни) и нощувки. ? - Вярно ли е, че през година 0 пренущувалите туристи са били повече от тези през година 7?. Вярно ли е. че повечето чуждестранни туристи пренощуват? А теста за компетентност не беше труден, поне за мен добре, че не направих грешката да НЕ чета, а седнах и си прочетох законите. Видях, че колежката е изброила някои от "изпадналите" се ако се сетя още нещо ще пиша. Късмет на Всички.
Аз смятам, че точно това за пенсионерите е мнение, защото няма точна информация въз основа, на която да се кфалифицира като факт. По тази линия на мислене, а именно точна ли е данната, общоизвестен факт ли е твърдението, научен факт ли е...повечето констатации в този модул реших, че са мнения, а последните десет на тото Жалко, че не мога да си спомня повече от тези...