начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

държавни изпити - как се готвите, как минават

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: държавни изпити - как се готвите, как минават

Мнениеот shevanton » 16 Авг 2011, 19:52

valeri756 написа:Аз също бих могъл да споделя за държавните във ВТУ. Знам колко е важно за завършващите да имат информация, относно протичането на държавните изпити. Общо взето най- тежки са гражданскоправните- както е споделила и колежката зависи от комисиите. Аз лично четох месец и половина, мина сравнително леко. По наказателноправни ми отне 3 седмици- при Велчев бях, уникален преподавател. Същото е и времето по публичноправни- при Киров. Като цяло бяха благосклонни, не се заяждат. Четете от учебници, практика за държавни не ви е необходима. Пожелавам ви много късмет :D . Ако имате въпроси с удоволствие ще отговоря.

Здр. Идната година ми предстоят държавни.От къде е по - добре да се подготвяме по наказателно право и административно.По НП съм чел от Стойнов в 3 - ти курс и по трите му учебника, но са малко мъчни за усвояване.Другия вариант е на Гергинов.По административно кой учебник си ползвал? Наскоро беше излезнал на Кино Лазаров по АПК,един син, с диск, който в академичната ми го препоръчаха.Ще съм доволен, дори и да ми отговори друг учил във ВТУ.
shevanton
Нов потребител

Мнениеот queen88 » 15 Юни 2012, 12:31

Здравейте, есента ми предстоят държавни изпити. Знаете ли дали тази година има промяна в конспектите и къде мога да изтегля актуални такива?
queen88
Младши потребител

Мнениеот swetoslaw » 09 Сеп 2012, 14:11

queen88 написа:Здравейте, есента ми предстоят държавни изпити. Знаете ли дали тази година има промяна в конспектите и къде мога да изтегля актуални такива?

Имаше слухове, че ще променят конспектите, но така и не се случи. В университета ти винаги имат най-новите конспекти.
swetoslaw
Младши потребител

Мнениеот lanfear » 16 Сеп 2012, 06:55

Има нов конспект по ГНП, но е за следващия випуск, по информация на УО на ЮФ на СУ, за съжаление - отпадат въпросите от трудово и международния граждански процес - за догодина! :)
lanfear
Потребител

Мнениеот nayden_papov » 19 Сеп 2012, 09:46

Най-често изваждам всичкия си материал, създавам си някаква последователност и ред на четене най-вече да не се бъркам.Останалото е много четене в повечето слуеи.
nayden_papov
Нов потребител

Мнениеот swetoslaw » 19 Сеп 2012, 13:21

lanfear написа:Има нов конспект по ГНП, но е за следващия випуск, по информация на УО на ЮФ на СУ, за съжаление - отпадат въпросите от трудово и международния граждански процес - за догодина! :)

Новите конспекти излязоха. За 2012 година включително ще се ползват.
swetoslaw
Младши потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити