bbboxxx написа:kitanaje5 написа:Здравейте,
имали хора, които днес бяха на изпит за инспектор в АМ за Митница Столична, за да споделят кой вариант им се падна, въпроси, които са им се паднали, и изобщо някакви насоки относно теста.
Благодаря предварително
По мои сведения (не мога да кажа достоверни) тестовете се рекомбинират при всеки нов кръг конкурси, така че, не е толкова от значение кой е варианта - въпросите са определен брой и се преподреждат в нова конфигурация само.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Наблегни на концентрацията и спокойствието при изпитите, вярвам, че законите няма да ти се опънат въобще!
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Здравейте!
Да явно наистина въпросите за професионална компетентност се рекомибинират защото вчера се падна вариант 3. Аз като "сериен" кандидат
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
помня, че този вариант беше изтеглен и на теста на 06.08.2012в София, но сега въпросите бяха различни. На мен ми се стори по-лесен. Въпросите които си спомням са:
1.Кое не е митническо бюро: Хасково, Малко Търново, Плевен.
2.Коя страна не е член На ЕС: Германия, Латвия,Швейцария
3.При внос от трета страна на акцизна стока се установява, че има и мито. Какво трябва да се внесе: мито и акциз, акциз и ДДС,Акциз,ДДС и мито.
4.С какъв документ е уредено взаимодействието между НАП и АМ: наредба, правилник, инструкция.
5. Какво трябва да съдържа заявлението за географско означение: авторско право, име и адрес на заявителя, и още нещо което не помня.
Теста за лоялност беше само 69 въпроса но те се дублираха с въпроси от този с 90 въпроса.
Теста за интелигентност беше различен от предходните два за столична и аерогара. На мен ми беше доста гадничък макар модула с пресмятане да бе по-лесен от преди. Състоеше се от 5 модула. Първи модул да се избират двойки думи пропуснати в началото и края на изречение. По спомен нещо от този тип:
1. ..........към църква като университет към.......
Имаше двойки думи от, които да се изберат подходящите религия и знание, проповед и изпит и другите двойки не ги помня.
Втори модул беше да се определи вярно твърдение. Дадени са изречения и към тях няколко твърдения. Трябваше да се определи, кое е вярното. Тук трябваше да се обърне внимание на думи от типа на "всички", "някой". и други. Не помня дори и един пример но идеята беше да се абстрахираме от истинността на информацията и да дадем отговор само на база на написаното.
Модул 3 беше с пресмятания от типа на:
1. Мотор трябва да измине 450км. С 1л. гориво изминава 35км. Цената на горивото е 1,50лв. Колко лв. му струва горивото? Има отговори и трябва да се избере верният.
Модул 4. От свързан текст да се направят заключения за верността на твърдения. Възможностите за отговор бяха: Верен, Вероятно верен, Няма достатъчно данни, Вероятно неверен, Неверен.
Имаше 1 текст от около 10-15 изречения и 5 твърдения. Текста беше за изследване направено от военни през 1955 г.за издържливостта на студ на войниците.
Следващите текстове бяха по-кратки. Не помня дали бяха 2 или 3.
Модул 5. Да се определи най- пълното и вярно определение или твърдение.Пример:
1. Банкнотите с различен номинал са с различен цвят защото:
- така са по-красиви
- за да се разпознават по-лесно.... тук имаше и още нещо но не си го спомням.
- защото така са решили дизайнерите.
Ами това е, което си спомням.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Дано съм била полезна.
Успех на всички!