- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Информация за кандидатите за адвокати и младши адвокати
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Информация за кандидатите за адвокати и младши адвокати
Висшият адвокатски съвет информира кандидатите за адвокати и младши адвокати, че изданието на фирма „Нова звезда”, озаглавено „Ключ към теста от изпити за адвокати и младши адвокати”, не е съгласувано с Висшия адвокатски съвет, направено е без допитване до него и Висшият адвокатски съвет не носи отговорност за текста на книгата. В това издание не се съдържа метод за решаване на тестове. Без съгласие на Висшия адвокатски съвет в него са публикувани тестове от минали изпити с предложени от съставителката отговори. Подобна издателска практика е некоректна.
Колеги,какво ще кажете за тази книга,купил ли е някой?Да направим коментар относно престоящият изпит през ноември 2012
Колеги,какво ще кажете за тази книга,купил ли е някой?Да направим коментар относно престоящият изпит през ноември 2012
Последна промяна mariani_Italia на 21 Сеп 2012, 20:05, променена общо 1 път
- mariani_Italia
- Младши потребител
Re: Информация за кандидатите за адвокати и младши адвокати
уважавам мнението на Висшия адвокатски съвет, но според мен има нужда от такова издание, особено за казусите, тай като никой никога не разбира какво е било мнението в крайна сметка на комисията, ще се радвам поне да излизат с мнение по казусите и след изпитите, за да може кандидат адвокатите да знаят какви са критериите им и къде са сбъркали. Аз лично ще си купя това издание, все пак толкова сме инвестирали до тук, още 15 лева няма да са фатални. А иначе Висшият адвотатски съвет като се разграничава, да издаде той нещо подобно.
- marlene
- Нов потребител
Здравейте колеги,
Mariani_Itaila.....скъпа, научи се да пишеш правилно на български език. Не мога да си представя че такива хора се явяват на изпит за адвокати. Нищо лично!
Моето мнение е , че има редица такива издания и аз лично не им се доверявам. Има учебници, коментари, закони..Все пак всеки сам решава откъде да се готви. Прави сте и съм съгласна, че трябва да има издание с казуси, но нека бъдат такива, които са се падали на изпити (не само за адвокати и младши адвокати), и да бъдат подкрепени с отговори и разсъждения, за да може всеки да сравни нивото си.
Успех на всички!
Mariani_Itaila.....скъпа, научи се да пишеш правилно на български език. Не мога да си представя че такива хора се явяват на изпит за адвокати. Нищо лично!
Моето мнение е , че има редица такива издания и аз лично не им се доверявам. Има учебници, коментари, закони..Все пак всеки сам решава откъде да се готви. Прави сте и съм съгласна, че трябва да има издание с казуси, но нека бъдат такива, които са се падали на изпити (не само за адвокати и младши адвокати), и да бъдат подкрепени с отговори и разсъждения, за да може всеки да сравни нивото си.
Успех на всички!
- n_hristozova
- Нов потребител
Здравейте отново, купих си книгата, на пръв поглед мога да кажа, че си заслужава, не съм я чела още. Има публикувани последните два теста и са разяснени въпроси от гражданскоправните, административноправните и наказателноправните науки, които са по-особени, като са разделени на въпроси от гражданско-процесуалния кодекс, семейния, ЗЗД и т.н.Накрая има приложения, в които са публикувани и някои тълкувателни решения. Мисля, че е едно добро четиво.
- marlene
- Нов потребител
А от къде може да се купи ?
- anton_k
- Младши потребител
Ами аз съм от Пловдив и си го купих от книжарницата на Сиби в съда, но иначе е на издателство Нова звезда и мисля че имат интернет книжарница, от там даже майче е малко по-евтино, аз го взех за 15 лв.
- marlene
- Нов потребител
Здравейте, не успях да намеря тази книга във on-line книжарница!
Аз също, като колегите, се чудя на разграничаването на ВАС от това издание, може би ще вземат сами инициативата относно осветляването на този велик изпит!Толкова е унизителен...
Да си съберат тестовете и казусите в едно издание - не се налага да решават казусите, достатъчно е съдебна практика да се публикува след тях... /това може да стане на страницата на ЦОА, а може след публикацията на тестовете и казусите, от предходната изпитна сесия, в списанието, ако смятат, че е губене на ценно, за тях, време/
Ще ми отвърнете, че е в повечето случаи съдебната практиката е противоречива!
Да, но смятам, че преди началото на втората част от писмения изпит-решаване на казуси, комисията решава кои постановки ще се приемат за верни, а по тях си има практика.
В противен случай и нашата "практика" противоречива като официалната да се приема за вярна!
Аз също, като колегите, се чудя на разграничаването на ВАС от това издание, може би ще вземат сами инициативата относно осветляването на този велик изпит!Толкова е унизителен...
Да си съберат тестовете и казусите в едно издание - не се налага да решават казусите, достатъчно е съдебна практика да се публикува след тях... /това може да стане на страницата на ЦОА, а може след публикацията на тестовете и казусите, от предходната изпитна сесия, в списанието, ако смятат, че е губене на ценно, за тях, време/
Ще ми отвърнете, че е в повечето случаи съдебната практиката е противоречива!
Да, но смятам, че преди началото на втората част от писмения изпит-решаване на казуси, комисията решава кои постановки ще се приемат за верни, а по тях си има практика.
В противен случай и нашата "практика" противоречива като официалната да се приема за вярна!
- brymba
- Нов потребител
Ето я книгата: (мнението е модерирано - заличен линк) ключ-към-теста-от-изпита-за-адвокати-и-младши-адвокати_17372
- anton_k
- Младши потребител
n_hristozova написа:Здравейте колеги,
Успех на всички!
КОЛЕГА БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ЗАБЕЖКАТА НО ДА ВИ КАЖА АЗ НЕ ПИША НА БЪЛГАРСКИ ОТ 15 ГОДИНИ ЖИВЕЯ И РАБОТЯ В ИТАЛИЯ ТАКА,ЧЕ НА БЪЛГАРСКИ МИ СЕ НАЛАГА ДА ПИША МАЛКО!
- mariani_Italia
- Младши потребител
anton_k написа:Ето я книгата: ................(мнението е модерирано) ключ-към-теста-от-изпита-за-адвокати-и-младши-адвокати_17372
БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГА И УСПЕХ НА ИЗПИТА АКО СЕ ЯВЯВАТЕ!
- mariani_Italia
- Младши потребител
Ако ще и 15 книги да пуснат, в края на краищата оценките на тоя изпит са "пълна мъгла" въобще не ти се казва къде си сгрешил и защо ти е такава оценката.
тъпо се според мен имаш ДА и НЕ , би трябвало да са оценки, има много "Би" на този "изпит"
След като ме порязаха 2 пъти , а хора преписвали от мен минаха , това за мен е пародия и е супер нагласено.
Пък ВАС да не се мислят за най-великите правни умове , не била издадена от тях и видиш ли "яд ни е сега", нали те няма да "лапнат" паричките от продажбите. Правото си е право, дали някой от ВАС ще ти даде отговорите или някой друг компетентен юрист - все тая е!
Просто "изпитчето" е направено не да се проверяват знания , а да се допускат хора, които и колкото те преценят!
Като са толкова "ербап" що не пуснаха такава книга те толкова години от 2004г. насам. Никога не са пускали отговори или някакви помагала...
Но целта е ясна разбира се!
П.С. По принцип тоя изпит е тъпотия и е меко казано - не коректен и самото му провеждане не е редно.
Изпитват те адвокати т.е. - те си решават колко бъдеща конкуренция да имат определени техни колеги , от другите колегии .. абе какво да си говорим, който не е ходил , той не знае!
тъпо се според мен имаш ДА и НЕ , би трябвало да са оценки, има много "Би" на този "изпит"
След като ме порязаха 2 пъти , а хора преписвали от мен минаха , това за мен е пародия и е супер нагласено.
Пък ВАС да не се мислят за най-великите правни умове , не била издадена от тях и видиш ли "яд ни е сега", нали те няма да "лапнат" паричките от продажбите. Правото си е право, дали някой от ВАС ще ти даде отговорите или някой друг компетентен юрист - все тая е!
Просто "изпитчето" е направено не да се проверяват знания , а да се допускат хора, които и колкото те преценят!
Като са толкова "ербап" що не пуснаха такава книга те толкова години от 2004г. насам. Никога не са пускали отговори или някакви помагала...
П.С. По принцип тоя изпит е тъпотия и е меко казано - не коректен и самото му провеждане не е редно.
Изпитват те адвокати т.е. - те си решават колко бъдеща конкуренция да имат определени техни колеги , от другите колегии .. абе какво да си говорим, който не е ходил , той не знае!
-
street - Потребител
Последна промяна mariani_Italia на 17 Окт 2012, 11:13, променена общо 1 път
- mariani_Italia
- Младши потребител
street написа:Ако ще и 15 книги да пуснат, в края на краищата оценките на тоя изпит са "пълна мъгла" въобще не ти се казва къде си сгрешил и защо ти е такава оценката. ....
....След като ме порязаха 2 пъти , а хора преписвали от мен минаха , това за мен е пародия и е супер нагласено. Пък ВАС да не се мислят за най-великите правни умове , не била издадена от тях и видиш ли "яд ни е сега", нали те няма да "лапнат" паричките от продажбите. Просто "изпитчето" е направено не да се проверяват знания , а да се допускат хора, които и колкото те преценят! Като са толкова "ербап" що не пуснаха такава книга те толкова години от 2004г. насам. Никога не са пускали отговори или някакви помагала...
Явно показвате знания и те се страхуват от конкуренция като Вас.
Съгласна съм с мнението Ви. Аз също имам тази книга, ако ще и да станат още по-зли на изпитите. Винаги за този изпит се е знаело, че пускат само отбрани "наши".
- oneinamillion
- Младши потребител
Лично няма да си я купя. Има достатъчно Адвокатски прегледи с тестовете и казусите, които са се падали предни години. Но е хубаво наистина след подобен изпит да изнасят какви са правилните отговори по казусите, защото съм присъствала на спор между двама адвокати и 1 прокурор относно наказателния казус от миналата година и не стигнаха до 1 мнение
- valerieva_d
- Потребител
колеги за вкички, които ще се явявват, има дата за изпита на сайта на ВАС - 20 октомври тест, 21 казус и 4 неомври /дай Боже/ устно
- marlene
- Нов потребител
колеги, в отговорите на теста от тази година в книгата има най-малко 2 грешки
- skipy
- Нов потребител
skipy написа:колеги, в отговорите на теста от тази година в книгата има най-малко 2 грешки
Бихте ли ги посочили, за да ги проверя/поправя? Благодаря!
- oneinamillion
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|