devva написа:Като сте тръгнали с пословиците и поговорките, да ви кажа и аз нещо подобно - всеки съди за другите по себе си. Е, има някои изключения от общото правило, но те само го потвърждават.
Ако прегледате внимателно темите от магистратските изпити назад, ще видите, че всеки път, без изключение, се споменава поне едно име, което е призвано да скрие неудовлетворението на неуспелите - сякаш като го кажат/напишат и моментално забравят собственото си аз, от което на подсъзнателно ниво (и ако имат изобщо реална оценка за себе си) не са доволни. Други пък наистина си мислят, че са най-добрите и някой целенасочено си губи времето да ги проваля. Тия вторите, по мое мнение, са клиничен случай...
То не бяха Парпулови - едната, че втората, то не бяха Енчовци, даже колегата Урумов забъркаха по едно време в частните си разследвания из родословните дървета на тоя и оня магистрат.
На мен това поведение ми е противно, считам го за груба намеса в живота на човек, да не говоря, че за него си има и състав в НК. Мисля, че всеки трябва да се замисли за собствените си теоретични, практически, морални и други достойнства и да спре изследването си дотам. Ако се наложи - да работи върху себе си. И догодина пак.
Колега, Дева, разсъжденията Ви в значителна степен са правилни, за което Ви поздравявам. Аз съм действащ магистрат и не съм се класирал от първо явяване. Пак казвам, че местата са по-малко от подготвените юристи. Дори мисля, че тези централизирани конкурси са много по-прозрачни от конкурсите за ДСИ и съдии по вписванията, когато се провеждаха на местно ниво. За щастие и те вече са централизирани. Но нали знаете, че когато с очите си човек види някакви неща и си съставя мнение въз основа на преки и непосредствени впечатления. Работил съм върху себе си основно, разбира се и факт е, че трудът ми е бил увенчан с успех. Аз само написах, че когато вече си вътре, виждаш че нещата не са така розови, както си си ги представял. Но може би идеализмът ми е бил в повече. Възможно е други колеги да нямат разминаване между очаквания и действителност. Успех на всички!