Чудничко
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
|
Единственото, в което виждам известна логика. Другото е боклук..пълен!"ВСС предлага назначаването на външни за системата кадри да бъде ограничено до първоинстанционните органи на съдебната власт – районни съдилища и прокуратури."
"ВСС предлага назначаването на външни за системата кадри да бъде ограничено до първоинстанционните органи на съдебната власт – районни съдилища и прокуратури."
portokal написа:Броят на местата за "външни" не знам дали е правилно да е закован на 20 на сто, но е добре да има някаква гаранция, че няма да е нула.
В същото време обаче се настоява и за още едно ключово ограничение – твърдо установените 20% в закона да бъдат записани като "до 20%". Така в ръцете на ВСС ще бъде дадено правото да определя колко точно външни юристи да бъдат допускани в системата. Хипотетично е възможно ВСС напълно да блокира подобни назначения заради липсата на точно установена долна граница на квотата.
velikova_ написа:Аз лично си мисля, че няма да обявят. Миналата година ВСС се заканиха, че ако не приемат бюджета, който искат няма да имат пари да проведат конкурси. Е, не го приеха, така че най-вероятно е да изпълнят заканата си.
http://www.mediapool.bg/plamen-oreshars ... 12948.html
happiness написа:Без да претендирам, че разбирам от бюджетни прогнози и изпълнение на приходи и разходи, не мисля, че единствено бюджетът може да бъде причина да не обявят конкурси. Все пак бюджетът за 2014 г. е с 30 млн лв. повече от миналогодишния. Освен това според графиката в тази статия http://ime.bg/bg/articles/byudjeta-na-s ... -otetnost/бюджетът на съдебната власт е нараснал в сравнение с 2010 г., 2011 г. и 2012 г. /а май и през трите години е имало конкурси за младши/. Какви толкова по-големи разходи може да има, че чак пък да нарушат ЗСВ и да не обявят конкурси за младши? Не знам, надявам се да има.
happiness написа:Има заложено обучение за младши в Годишния план на НИП за 2014 г. /посочено е среден брой на обучаващите се по 30 души за мл. съдии и мл. прокурори/. Най-големият коз в наша полза все пак е ЗСВ - задължително трябва да проведат конкурс, но може би ще е за много малко бройки. Като се има предвид, че на мен миналата година не ми достигна много малко да се класирам, се надявах тази година да има повечко места. Ще видим какво ще измислят.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта