![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Случи ми се преди година или две да се опитат да ме изкарат, че съм минал на червено при положение, че преминах на чисто зелен светофар. Разликата е че тогава имах двама свидетели а сега бях сам и ми го натресоха
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
|
|
doc03 написа:Несъобразена скорост, преминаване на червено, акт.
И как ще се оспори НП-то? С трима кошаревци в колата?
Има три възможности - плаща се акта; плаща се на адвоката (ама след това не е ясно); обжалва се акта със собствени интелектуални и езикови способности.
П.П. Пак добре, че другият джигит не е тръгнал и той на жълто, с мръсна газ ...
kuzdov написа:Аз бих се изселил в друг град ако всички ченгета се опитваха да ме изкарат, че минавам на червено, а адвокатите ми искаха по 600 лв. за една грамотно написана жалба.
neutralen написа:При скорост 40 км/час, ЛА изминава 11.1 метра в секунда. При скорост 50 км/час, ЛА изминава 13.9 м в секунда.Нарушението/липсата на нарушение може да бъде доказано с автотехническа експрертиза.
jorko7120 написа:... Въпреки, че съм млад шофьор с 3 години стаж и поне 120хил. км за това време съм спиран общо 4 пъти като първите два са просто за проверка а другите 2 съм ги описъл в предня пост.
jorko7120 написа:Друг град? Едва ли ! По-скоро друга държава... .От колеги и познати очаквам акта да е междру 50 и 100 лв +8 точки. За жалбата ми изкат 150 . Излиза, че ми е по-изгодно да платя и призная нещо което не е така .
jorko7120 написа: Та накратко жълтото светна светна 2-3 метра преди стоп линията при скорост 40-50км/ч и ми написаха акт за минаване на червено.
zmeyan написа:................ подсказвам - Ваш приятел ви е видял да минавате и дори ви е махнал, но вие не сте го забелязали, защото сте гледали светофара. По-късно сте му разказали за случката и акта, който ви е написан, а той се е сетил за ситуацията и точния ден и час, защото тогава е купувал подарък в близкото магазинче за негова приятелка, която има рожден ден на следващия ден....
Дали ще ви повярват в съда и на кого - на полицая или вашият свидетел е съвсем друг въпрос.
От финансова гледна точка - глобата и точките ще излязат по-евтиния вариант, отколкото да се ползват услугите на адвокат. Да имаш възможността да жалиш без адвокат и да разкараш ушавия до съда да се обяснява и да "не помни нищо, но застава зад написаното в акта" - безценно.
Дали ще има успех или не... зависи от много неща.
Обезщетение за главоболията и разкарването - няма, точно както няма да има обезщетение за главоболията и разкарването на ушавия до съда. = Равенство пред закона
Аргументи за секундарника са просто смешни - не на всички светофари има секундомери, които не са задължителни и не винаги са в синхрон със светофара. Да не говорим, че такова устройство в ЗДвП въобще не съществува, а още по-малко задължението на водача да го следи и да се съобразява с него.
Назад към Административно право
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта