начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини?

Мнениеот petyo70 » 09 Дек 2014, 22:25

Имат ли законно право родители да изискват поставянето на камери за онлайн видео наблюдение със звук в занималнята и спалнята на децата в детската градина?
petyo70
Нов потребител

Re: Пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини?

Мнениеот doc03 » 09 Дек 2014, 22:53

Абе хора, съвсем ли изтрещяхте ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 10 Дек 2014, 12:00

Няк'во угощение за педофилите ли искате да спретнете?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 10 Дек 2014, 14:05

Ми кой за квот си мисли
commodoro
Потребител

Мнениеот 111888 » 10 Дек 2014, 15:23

още малко и в санитарните помощения ще поискаш камери?
111888
Потребител

Мнениеот sechka » 10 Дек 2014, 15:27

Който няма доверие на служителите в детските градини да си наеме бавачка и да сложи ако иска по 20 камери във всяко помещение. :roll:
sechka
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 10 Дек 2014, 17:35

Децата отиват в детска градина и на училище за да се учат на ред и дисциплина. Там е като в обществото, принудата винаги е налице, без значение дали ще е от страната на администрацията или буйни деца. Заради изперкали родители и НПО-та децата ще се изтрепят едно друго.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот 111888 » 10 Дек 2014, 17:59

ivanov_p написа:Децата отиват в детска градина и на училище за да се учат на ред и дисциплина. Там е като в обществото, принудата винаги е налице, без значение дали ще е от страната на администрацията или буйни деца. Заради изперкали родители и НПО-та децата ще се изтрепят едно друго.

Нито училището, нито детската градина е казарма. И друго-в училището липсва насрещно уважение от учителя към ученика. Питам аз-що в нашенските училища учителите говорят към учениците на "ти" и малко име. каква е тази селко-пренебрежителна практика.
Знаете ли,че във Френския език също има Вие и Ти форми. Във Франция е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО учител да говори на Вие и фамилия дори към ученици в първи клас -"Вие мосю Дарбоа сте си научил добре урока", примерно . Плюс обръщението господине. И не е подигравателна "Вие" формата към ученик, а е общоприета. Че учениците са идното поколение, и във френските училища те получават уважение. В българските училища пренебрежение и ти-кане. Във Франция ако учител си позволи да из-ти ка на ученик, а не му говори на Вие-ще си търси друга работа-където си говорят на ти-например на строежа.
111888
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 10 Дек 2014, 18:24

111888 пЪрдон! Аз си мислех, че децата ходят на училище не само за да получават дължимото им уважение като нашето бъдеще, а и за да се научат ТЕ да уважават институцията училище, да се научат да Мислят, да се научат да комуникират като хора с връстниците си! И това очаквам от учителите - не да ми галят детето и да го учат на етикет и да си говорят на вие, а да съблюдават паралелно с мен развитието му като индивид и допълнително да го учат на това, за което им се плаща.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 10 Дек 2014, 20:42

В България се говори на "ти" защото сме страна на равни хора. По тези земи не е имало аристокрация, нито в България, нито в Отоманската империя. хората са били равни и си говорят на "ти". В други страни, напр. Франция, обръщение на "ти" е обидно, защото така господарите са говорили на крепостните си. В Бразилия въобще липсва обръщение на "ти", така са говорили на робите и това обръщение е отпаднало изцяло от езика, като се използва само в 1-2 южни щата, в които не е имало робство.
Училището и детската градина трябва да са казарма, никога не е имало спор за това. На поробените от финансовата върхушка класи е наложено обратното, техните деца трябва да живеят както искат за да станат негодни за живота и социални аутсайдери.
Защото това е юридически форум ще спомена, че Англия многократно е осъждана в ЕСПЧ за физически наказания в колежи, но тя не е в състояние да принуди ръководството на тези колежите да ги премахнат наказанията, защото родителите няма да изпращат децата си там. В тези колежи учат наследниците на елита на нацията и този елит е наясно, че пътят на успеха е дисциплина и учене, а при най-малкото неподчинение -пръчки по задника.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 12 Дек 2014, 16:09

ivanov_p написа:Децата отиват в детска градина и на училище за да се учат на ред и дисциплина. Там е като в обществото, принудата винаги е налице, без значение дали ще е от страната на администрацията или буйни деца. Заради изперкали родители и НПО-та децата ще се изтрепят едно друго.

Е видяхме в село Дебелт - буйните деца налагат ударно ред и дисциплина, принудата дава забележителни резултати в подготовката за живота. Така де - по-добре да ни оправят от рано, че по-нататък да сме свикнали да го приемаме по-леко и без въздишки, нали? Само що ли си мисля че ако претърпиш подобна принуда в тоалетните на съда от някой пораснал палавник няма да ти е толкова драго.. всъщност, знам ли те...
commodoro
Потребител

Мнениеот commodoro » 12 Дек 2014, 16:22

111888 написа:.

Във франция (или поне в училищата в които си общуват така) обаче учениците може би не посрещат учителите си с ревове и псувни или индиректни и директни заплахи за саморазправа когато учителят направи отчаян опит "да ги занимава с глупости" (така де, да преподава) или пък "да се отваря" (т.е. да понечи да изпита някого). А това е положението в средностатистическите гимназии в големите градове, не говоря за цигански махали или СОУ-та. И както е тръгнало сигурно ще стигнем до там да се молят на тези от строежите да влизат в класните стаи да преподават, понеже кандидатите нещо не се избиват. Учителската професия е толкова престижна, че през 2010г. една от 4-те специалности в СУ (няма грешка - Софийски университет, проверете в гугъл ако не вярвате), в които през септември приемаха с 2-ки от приемните изпити, беше българска филология.
Така че е добре в образователните институции да има камери за да се гарантира на най-елементарно ниво поне личната безопасност или физическото оцеляване на присъстващите.
commodoro
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 12 Дек 2014, 16:42

Не забравяйте, че става въпрос за детски градини. Родителите от шамари срещу децата ли се притесняват или от нещо по-сериозно. А защо и звук?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот commodoro » 12 Дек 2014, 16:55

Аз не съм казвал нищо за звук, макар че би имало още по-дисциплиниращ ефект. Друг въпрос е че като стане нещо почват да увъртат с технически обяснения, че така била направена системата, че само от полицията можели да отворят архивите на записите да прегледат/прослушат, само за една псувня/пръст никой няма да се занимава и т.н... А за детските градини имаше един случай от преди година мисля, когато родители от един бургаски квартал или село беше се оплакаха от блудство с детето им от други деца в градината - което беше отречено в последствие. Все пак, ако имаше видеонаблюдение (може и да е имало не знам) и възможност да бъде прегледано вероятно проверката би завършила доста по-бързо и щяха да се спестят сума ти разправии.
commodoro
Потребител

Мнениеот sechka » 17 Дек 2014, 15:00

И да има камери, какво от това? Стане ли издънка винаги може да се случи, че точно в този момент камерата е била "забила" и записи няма. :wink:
sechka
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 17 Дек 2014, 22:37

Какво е издънка?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Дек 2014, 14:02

Какво видеонаблюдение, какви идеи,значи.!?Някои хора съвсем забравиха за конституционно гарантираните лична свобода и неприкосновеност на личния и семеен живот./ чл.30 и 32 от К./. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sechka » 18 Дек 2014, 14:51

doc03 написа:Какво е издънка?

издъ̀нка

Значение на думата издънка

мн. издънки, ж.
1. Младо стъбло, покарало от корените на дърво. Около липата имаше много издънки.
2. Потомък, наследник. Той е издънка на богата фамилия.
3. Прен. Разг. Компрометиране, провал в нещо. Всичко мина без големи издънки.
sechka
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Дек 2014, 17:53

В едни /вече/ далечни времена имах учителка, която ни говореше на Вие - тази по математика, която беше рускиня. Споделяше, че говори на Вие и на бабите си. Аз на Вие на баба си не съм говорила, тя на мен - също. Така просташки и неуважително, на "ти" си общувахме до смъртта й, Бог да я прости. Лошо възпитание, тц, тц. Та, в същото това учебно заведение, американката ни казваше, че пък в английския нямало "ти" и вие" напук на французите :lol: Крайно време е да се поевропейчим - я ситга с
111888 написа:тази селко-пренебрежителна практика.

Много е селко, шЪ знайтИ.
В този ред на мисли - много градско-респектително ми идва да има пълно онлайн видеонаблюдение в детските градини, а мен, ако питате - и от яслите, другото би било дискриминация /възрастовата дискриминация („ейджизъм“) представлява установяване неравноправно третиране на индивидите на базата на тяхната възраст/ . Всичко започва с наакания памперс и възможността за пълен онлайн контрол върху смяната му.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот bgmen » 21 Яну 2015, 03:57

nk7702n написа:Какво видеонаблюдение, какви идеи,значи.!?Някои хора съвсем забравиха за конституционно гарантираните лична свобода и неприкосновеност на личния и семеен живот./ чл.30 и 32 от К./. :roll:

Какво е лична свобода? В какви граници се простира Вашата лична свобода, а моята? Що е неприкосновеност на личния и семеен живот? Що е личен живот, а семеен? До къде се простира личния и семейния живот?
А съгласни ли сме на работното ни място да се монтират камери за контрол на персонала?
bgmen
Нов потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии