- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Цедирано задължение след спечелено дело??
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Цедирано задължение след спечелено дело??
Здравейте, казуса е следния, Пощенска банка преди 4г. подала молба до СРС за издаване на заповед за изпълнение и събира дължащата сума по чл.417. Аз подавам възражение и по исковото производство и след 3г. печеля делото. Взимам си изпълнителен лист за разходите и отделно обратен за изплатената сума към банката и те ми връщат всички пари на куп платени от мен х 3 след всички експертизи,такси и адвокатски хонорари. До тук добре, вчера обаче получавам писмо от същата банка, че задължението не ми е погасено и е продадено чрез договор за цесия на известна фирма за събиране на задължения и всички задължения трябва да погасявам към въпросната фирма и да се свържа с тях в срок от 5 дни?? И сега съм шах и мат! Това законно ли е?? Делото е спечелено, доказано е, че не дължа въпросната сума, банката обаче не признава решението на съда и въпреки това си търси парите чрез цесия?? Какво да направя?? Към кого да се обърна?? Моля помагайте!
- talaz1
- Нов потребител
Re: Цедирано задължение след спечелено дело??
Придържаш се към първо правило в правото - не правиш нищо докато не дойде призовката! Дали е законно или не няма да решим ние, като пристигнат книжата ще се види конкретно какво искат, съвпада ли исканото с това по миналото дело и тогава ще се кахъриш.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Придържаш се към първо правило в правото - не правиш нищо докато не дойде призовката! Дали е законно или не няма да решим ние, като пристигнат книжата ще се види конкретно какво искат, съвпада ли исканото с това по миналото дело и тогава ще се кахъриш.
То не е искане а уведомление за извършена цесия, пише по друга сума от първото дело, но е цитиран същият договор по който си търсиха парите първият път! И как да не правя нищо, ако пуснат пак едно заповедно,може да ги съберат докато се усетя, както първият път и пак 4 години дела??
- talaz1
- Нов потребител
Иванов вече ти е казал, да стоиш, като пасивна страна и е прав.
Ако не ти се чака, може да заемеш активна позиция и ти да водиш дела. Това е по-скъпия вариант. Ако държиш на него, и щом веднъж си спечелил, може да ползваш пак при същия адвокат.
Само не предприемай самоинициативи, сам да оспорваш или отговаряш на писмата, че може да объркаш нещо.
Ако не ти се чака, може да заемеш активна позиция и ти да водиш дела. Това е по-скъпия вариант. Ако държиш на него, и щом веднъж си спечелил, може да ползваш пак при същия адвокат.
Само не предприемай самоинициативи, сам да оспорваш или отговаряш на писмата, че може да объркаш нещо.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|