начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Промяна на работно време не по мое желание

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на работно време не по мое желание

Мнениеот svdim » 15 Сеп 2015, 10:37

Здравейте,
В момента съм с работно време от 9 сутринта до 17.30. Фирмата ни има и нощни смени от 17.30 до 02.00.
В момента работодателят предлага на мен и на колегите ми от дневна смяна да минем нощна смяна поради спадане на обемите на работа в дневно време (фирмата ни работи с клиенти от други часови зони). В противен случай сме заплашени от уволнение. По-голямата част от колегите ми не могат да приемат новите условия по обективни причини и подозираме, че работодателя ни иска нарочно да създаде ситуация, в която повечето служители или ще напуснат сами, или ще бъдат съкратени.
Ако откажа да мина нощна смяна, законно ли ще бъде, ако работодателят ме съкрати?
Как да действам в този случай? Работя в тази фирма от много години и не искам да остана на улицата и без обезщетение.
Благодаря ви!
svdim
Младши потребител

Назад към Трудово право