начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото лице

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото лице

Мнениеот svetlana54 » 21 Мар 2016, 00:18

Започнах работа месец Октомври в Максима Бългаия ЕООД със заплата по трудов договор 400 лв,като на интервюто ми беше казано че ще взимам меду 550 и 700 лв.Постъпих на работа в магазин намиращ се в жк.Изток като главен касиер но при постъпването ми,касата не ми беше предадена официално и започнах работа при заварено положение.По-късно се оказа че от касата липсват пари и на 15.01.2016 ме викнаха в магазина за да подпиша искане за служебен аванс за отдръжка от заплата в размер на 216 лева от заплатата ми както за месец декември така и за януари.За месец фверуари ми бяха преведени 165 лв заплата.При въпросът ми защо имам толкова малко пари ми беше отговорено от ТРЗ,че имам отдръжки в размер на 216 лв за които не съм се разписвала никъде,нито съм била уведомена.Какви са правата ми в случая за да си получа обратно неправомерно взетите ми 216 лв?Благодаря ви!
svetlana54
Младши потребител

Re: Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото ли

Мнениеот doc03 » 21 Мар 2016, 02:41

svetlana54 написа:Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото лице

... при всички положения това заглавие следва да пребъде във времето!
Алилуя!

П.П.
""на 15.01.2016 ме викнаха в магазина за да подпиша искане за служебен аванс за отдръжка от заплата в размер на 216 лева от заплатата ми както за месец декември така и за януари.""

Това какво означава? Ако може да обясните по-просто и по-бавно!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот svetlana54 » 21 Мар 2016, 12:31

svetlana54 написа:Започнах работа месец Октомври в Максима Бългаия ЕООД със заплата по трудов договор 400 лв,като на интервюто ми беше казано че ще взимам меду 550 и 700 лв.Постъпих на работа в магазин намиращ се в жк.Изток като главен касиер но при постъпването ми,касата не ми беше предадена официално и започнах работа при заварено положение.По-късно се оказа че от касата липсват пари и на 15.01.2016 ме викнаха в магазина за да подпиша искане за служебен аванс за отдръжка от заплата в размер на 216 лева от заплатата ми както за месец декември така и за януари.За месец фверуари ми бяха преведени 165 лв заплата.При въпросът ми защо имам толкова малко пари ми беше отговорено от ТРЗ,че имам отдръжки в размер на 216 лв за които не съм се разписвала никъде,нито съм била уведомена.Какви са правата ми в случая за да си получа обратно неправомерно взетите ми 216 лв?Благодаря ви!
Това означава, че като мол нося отговорност за състоянието на касата. Запорираха ни заплатите на мин и на двамата зам.управители и ни накараха да подпишем документ, че сме съгласни да платим липсите, като ни отдържат съответни суми от заплатите за м.12.2015 и м.01.2016 и ние подписахме. Но без наше съгласие са ни удържани същите суми и за м.02.2016.
svetlana54
Младши потребител

Мнениеот svetlana54 » 21 Мар 2016, 12:55

Здравейте, благодаря за бързия отговор. Както казах, при започване на работа м.10.2015 магазина беше 6мес без гл.касиер и никой не ми предаде официално касата с търсена и намерена сума, а започнах на пълно доверие. При последната проверка се оказа, че липсва сума от около 1200лв. На 15.01.2016 ни запорираха заплатите на мен и на двамата зам.управители като мол и ни накараха да дадем писмено съгласие да ни удържат от заплатите съответно на мен432лв и на тях 750лв за 2мес от заплатите ни за м.12.2015 и м.01.2016г. Но без наше съгласие са ни удъжани пари и за м.02.2016г..Това ми беше обяснено от трз , затова съм получила 165,лв при заплата по ТД 420лв, а обещана на интервюто за работа 550-700лв. Имам 5дни блнични през м.02.2016г. Съответно подадох молба за напускане от 18.03.2016г. Да не говорим, че работа на Национални празници не се заплаща по КТ, а аз съм работила на 24.12.15, 31.12.15, 01.01.2016 и 03.03.2016г, и че ТД е 40ч/седмично при сумарно изчисляване на работното време и аз съм работила 2\2 по 12часа наден и това не се преизчислява. Пълен батак. Как да си получа правата и парите. Помогнете ми. Благодаря
svetlana54
Младши потребител

Мнениеот thebeast » 21 Мар 2016, 15:50

1.Пише се "удържана", а не "отдържана";
2.Заплатата се определя в трудовия договор, а не с обещания на интервюта. Когато между числото на двете места има разлика - начина е трудовия договор просто да не се подпише.;
3.Със съгласието на работника или служителя (а не "трудовото лице") могат да му се удържат от заплатата и десет хиляди лева за наем на работното място за 5 минути, ако е правил секс на същото с лице, различно от управителя на дружеството.;
4.За да се види дали може да се направи нещо, е нужно възпроизвеждане едно към едно на документа, който сте подписали за удръжка (заглавие, дума по дума, цифра по цифра (римска или арабска) без извънземни интерпретации с термини от Четвъртък пазара или Женския пазар). Ако се окаже, че има сламка, за която да се хванем, по-нататък ще са нужди точни сведения за организацията на работа (колко и кои хора, до какви суми и по какъв начин имат достъп и т.н.), както и точни сведения за документа, с който е установена липсата на парите.;
5.Правата няма да си ги получите отникъде, трябва просто да си ги упражните.
thebeast
Потребител

Назад към Трудово право