Здравейте!
В моята къща има ползвател на първият етаж - така си я закупих. Какви са правата му относно външната фасада на сградата? Ясно ми е за вътре в етажа - има почти всякакви права и малко задължения. Но за външния вид и конструкции по сградата не ми е ясно.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Права на ползвател
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Права на ползвател
Каквито са и Вашите права.
- katerinakuch
- Активен потребител
Този ползвател вероятно е такъв по силата на договор...? Е, та в този договор следва да са посочени неговите права! Не ми се вярва някой да му е дал права да извършва кардиналните промени – описани от magitol. В питането се сочи: „В моята къща...” „... така си я закупих...” Цялата ли е закупена ведно с етажа в който е ползвателт, или без този етаж? Мисля, че следва да се търси контакт с титуляра (собственикът) на етажа.
Те договорите за наем, послужване (ползуване) предвид свободата на договаряне вече са като художествени произведения, но все пак не следва да се отклоняват драстично от предвиденото в ЗЗД (от чл. 228 до чл. 249)
Те договорите за наем, послужване (ползуване) предвид свободата на договаряне вече са като художествени произведения, но все пак не следва да се отклоняват драстично от предвиденото в ЗЗД (от чл. 228 до чл. 249)
- nikodim77
- Активен потребител
Къщата е моя цялата. Има учредено право на ползване отдавна за първия етаж. Нищо повече - тежест - вещно право на ползване доживот. Ако искам да реновирам къщата отвън, да правя изолации, козирки, слънцезащити и тем подобни неща свързани с фасадата отвън не ми е ясно може ли да ме спира? Ясно е, че финансово няма да се включи в нищо защото няма собственост и никакъв интерес, но ако аз искам да правя нещо което не му пречи на ползването на етажа за живеене ? Знам, че съсобственик дава писмено съгласие, но ползвател не ми се изяснява ситуацията.
- magitolo
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|