начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кой заплаща отпуска за кръводаряване?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой заплаща отпуска за кръводаряване?

Мнениеот optimist7 » 12 Сеп 2020, 19:40

Здравейте, смятам да отида да даря кръв и очаквах, че отпуска се заплаща изцяло от здравната каса. Но намерих това - https://kik-info.com/novini/kazusi/Vaznagrazhdenie-za-otpusk-pri-kravodaryavane.125693.php
Според което отпуска се заплаща от работодателя, което прави ползването му поне за мен сложно. Някой има ли информация вярно ли е?
optimist7
Младши потребител

Re: Кой заплаща отпуска за кръводаряване?

Мнениеот jhoro » 12 Сеп 2020, 19:52

Здравейте!
Няма нищо сложно - просто в „Разрешението за ползване на отпуск“ ще пише - „на основание Чл. 157. ал. 1, т. 2. за кръводаряване 2 дни“!
Възнаграждението е като за отработени дни. Тези дни не се приспадат от платения годишен отпуск.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот optimist7 » 12 Сеп 2020, 20:01

Да но трябва да ги плати, а няма да е съгласен според мен :roll:
optimist7
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 12 Сеп 2020, 20:19

optimist7 написа:Да, но трябва да ги плати, а няма да е съгласен - според мен :roll:

А Вие - защо сте толкова категоричен?
Тази година лично аз ползвах отпуск, на основание Чл. 157. ал. 1, т. 3 - при смърт на роднина по права линия, и нямаше никакви коментари.

Вие имате ли писмено становище, от работодателя или само така си мислите?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот optimist7 » 12 Сеп 2020, 20:30

Въобще не съм говорил с него. Но не мисля, че ще се съгласи да заплаща примерно 4 дни отпуск, ако отида два пъти в годината. При нас за всяка прослужена година се полага допълнителен ден отпуск, а така мога да си осигуря 4 дни, което е еквивалент на 4 години във фирмата.
optimist7
Младши потребител

Назад към Общи дискусии