начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отказ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ

Мнениеот moonligh7 » 24 Дек 2020, 04:45

Здравейте,

имам подадено искане (молба) за приемане на документи към държавна институция.Минаха месеци...Наскоро получих документ без в него да е извършено исканото от мен в молбата ми,нито да отказват.Много се ядосах,тъй като чаках месеци,а нищо не са свършили от администрацията.В какъв срок мога да обжалвам пред съд,който да задължи администрацията да си върши работата и от кога започва той?
moonligh7
Младши потребител

Re: Отказ

Мнениеот Melly » 24 Дек 2020, 05:51

moonligh7 написа:Здравейте,

имам подадено искане (молба) за приемане на документи към държавна институция.Минаха месеци...Наскоро получих документ без в него да е извършено исканото от мен в молбата ми,нито да отказват.Много се ядосах,тъй като чаках месеци,а нищо не са свършили от администрацията.В какъв срок мога да обжалвам пред съд,който да задължи администрацията да си върши работата и от кога започва той?

От изложеното по-горе считам, че "документът с посоченото в него съдържание" не носи белезите на административен акт.

За по-подробна аргументация следва да потърсите помощ от адвокат, който да се запознае със съдържанието му и да ви даде насока.

П.П. Да не се изненадате в случай, че ще започнат едни питания от страна на "любители на правото" за по-подробна информация. Със сигурност няма да ви бъдат полезни.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Дек 2020, 09:08

Ако е мълчалив отказ - може да се отиграе - чрез дело и налагане на глоба на съответният ръководител, има административни съдилища, но - както се каза вече - може да не е мълчалив отказ.

Адвокат ще се намери - малко е пипкава процедурата - но има интерес у адвокатите относно такива дела.

Проблемът е - че превръщаш нещата в проблем, вместо да го решаваш.

А процедурата по проба и грешка - дали е чист, явен мълчалив отказ, остава за сметка на клиента.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот jhoro » 25 Дек 2020, 10:59

Честито Рождество Христово на всички!

Няма да коментирам въпроса на темата - разбра се, че е нужно запознаван с детайлите.

Но … за да не бъдат „разочаровани” нечии очаквания
Melly написа:П.П. Да не се изненадате в случай, че ще започнат едни питания от страна на "любители на правото" за по-подробна информация. Със сигурност няма да ви бъдат полезни.

Забелязвам симптоми на страхова невроза! Вземете мерки!

И един уточняващ въпрос към ivan_lawyer.
Термина
ivan_lawyer написа:… чист, явен мълчалив отказ …

е нов за мен.
Според моите разбирания, това са два - различни по вид - отказа?
Но може да съм се заблудил!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Назад към Административно право