начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Кадастър

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кадастър

Мнениеот suhodol » 07 Ное 2020, 14:31

Каде да поставя въпрос свързан с Кадастъра ?
Оставят без отговор моето възражение. Което ме навежда на мисълта, че промяната направена в имотния регистър и в регистрите на Кадастъра е умишлена.
Поисках скица на сграда. Която има идентификатор и за която съм полечавал скица, удостоверение и план с котировките. Издадени на мое име. Преди 3 годин земята върху която е мойта къща беше продадена. Парцела разделен на 1/2 идеални части. Сградата ми се намира върху 1/2 идеална част. Лицето закупило тази част отива в Кадастъра и заявява, че и сградата е негова. И служителя приел документите по издаване на скица за имота е допуснал грешка. Като не се уверил, че в Нотариалният Акт пише какво купува това лице. 1/2 идеални части от парцел идентификатор еди кой си, различен номер от идентификатора на сградата.
Разбрах от приятел, че Кадастъра, никога не греши и особенно не обича да признава свойте грешки.
Освен възражението изпратих и писмо до Директора на Агенцията, останах без отговор.
Какво да правя ? Тази Администрация на чие подчинение е ? трябва ли всичко да се свежда до Съд ? и кой съд ще бъде компетентен ?
Предварително благодаря са съветите.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Re: Кадастър

Мнениеот propensity » 07 Ное 2020, 15:48

Административен съд.
propensity
Потребител

Мнениеот suhodol » 07 Ное 2020, 18:28

Благодаря. Ще напиша отзвук, защото няма да оставя чиновници да ми определят живота и собственоста.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 07 Ное 2020, 22:22

По-добре е не вие да пишете каквото и да е, а да го възложите на някой, който върши тези неща по занятие. Материята е сложна, минава се през различни етапи и не е хубаво да се поемат рискове.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот suhodol » 08 Ное 2020, 14:54

Благодаря, разбира се ще го възложа на Адвоката си , просто си въобразявах, че ще мога да мина без него. Явно, не става. В кантората са няколко Адвоката, всеки с определена специалност. Те ще определят кой да поеме случайя с Кадастъра. Лошото при мен, че дела ще трябва да водя не едно и две.
Хубав ден.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Мнениеот suhodol » 28 Дек 2020, 17:33

Здравейте, да сложа край на темата за Кадастъра. Изпратиха ми уведомително писмо, че грешката с издаването на скица на моята сграда на друго лице е заличена в регистрите, след като са установили че въпросното лице притежава само 1/2 от парцела върху който е построена моята къща.
Благодаря за вниманието.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Назад към Административно право