начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Заплащане на Командировъчни и полагане на извънреден труд

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплащане на Командировъчни и полагане на извънреден труд

Мнениеот mrivan0v » 12 Юни 2022, 18:16

Здравейте!

Имам следния казус, на който бих искал да получа компетентен отговор.
Ситуацията е следната, поради естеството ми на работа ми се налага понякога да пътувам извън страната за кратък период от време да речем в рамките на ден или два. Бих искал да знам, как се заплащат командировъчните за периода в който отсъствам от територията на България става въпрос да речем за 1 ден от седмицата работния ми ден преминава на територията на Турция.
И също така как се заплаща допълнителните часове извън работното ми време през което съм командировка.
Пояснявам става въпрос за нормален работен ден ( не е официален празничен или почивен ден)
Какво мога да изискам от работодателя да ми бъде заплатено?
Благодаря.
mrivan0v
Нов потребител

Re: Заплащане на Командировъчни и полагане на извънреден тру

Мнениеот guest1 » 12 Юни 2022, 20:19

mrivan0v написа:Здравейте!

Имам следния казус, на който бих искал да получа компетентен отговор.
Ситуацията е следната, поради естеството ми на работа ми се налага понякога да пътувам извън страната за кратък период от време да речем в рамките на ден или два. Бих искал да знам, как се заплащат командировъчните за периода в който отсъствам от територията на България става въпрос да речем за 1 ден от седмицата работния ми ден преминава на територията на Турция.
И също така как се заплаща допълнителните часове извън работното ми време през което съм командировка.
Пояснявам става въпрос за нормален работен ден ( не е официален празничен или почивен ден)
Какво мога да изискам от работодателя да ми бъде заплатено?
Благодаря.

Здравейте!
Ако очаквате някой да Ви преразкаже цялата „Наредба за служебните командировки и специализации в чужбина“ - ще има да чакате!

Там има цял „Раздел III. Пари за пътни, дневни, квартирни и други разходи“ (от чл. 12 до чл. 30 включително) - прочетете поне него.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Заплащане на Командировъчни и полагане на извънреден тру

Мнениеот mrivan0v » 13 Юни 2022, 16:58

Благодаря
mrivan0v
Нов потребител

Назад към Трудово право