начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

къде се прави проверка за " покана до кредитори"

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

къде се прави проверка за " покана до кредитори"

Мнениеот veska-1956 » 20 Ное 2023, 11:39

Здравейте, искам да разбера на коя дата е публикувана поканата до кредитори от Агенцията по вписванията за ликвидация на дружество. Къде може да се провери, защото има Укзание от АВ, че не е спазен 6 месечния срок от публикуване на поканата, което означава, че е публикувана по късно.
veska-1956
Нов потребител

Re: къде се прави проверка за " покана до кредитори"

Мнениеот dimist » 20 Ное 2023, 12:58

Отиваш на партидата на дружеството, раздел "обявени актове", срещу всяко обявяване, включително и на поканата до кредиторите, има един 14 разреден код, в който цифрите поред са годината, месец, ден, час, минути, секунди на обявяването. Така , ако пише например 20230601114327, това означава, че поканата е обявена на 1 юни 2023 година в 11 часа 43 минути и 27 секунди. Но изчакай до следващия ден след изтичането на поканата, за пуснеш документите за приключване на ликвидацията, не ги пускай в следващата секунда :D
dimist
Потребител

Re: къде се прави проверка за " покана до кредитори"

Мнениеот veska-1956 » 11 Дек 2023, 08:54

Благодаря за отговора, но се оказа, че този входящ номер показава датата и часът на приемане на документите, а обявлението може да е с по късна дата - няколко дена. Случаят при мен беше следния - приемането на поканата беше на 25 април 2023, аз подадох документите на 26 октомври 2023 като ликвидиционния баланс беше към 25 октомври - изпратиха ми Указние, че не съм спазила 6 месечния срок . Направих всички документи с дата 31 октомври 2023 г. и ги приеха. За това поставих този въпрос
veska-1956
Нов потребител

Назад към Търговско право