начало

След решение на СЕС България е на крачка от санкции за неправилно транспониране на директива След решение на СЕС България е на крачка от санкции за неправилно транспониране на директива

ЧСИ може ли да ..

ЧСИ може ли да ..

Мнениеот pie34 » 02 Апр 2025, 17:03

Поредната тема за чси няма как явно в дигитализацията която предстои да се получават всякакви истории.

Един познат днес каза , че в случай на не откриване на длъжник на нито един от адресите му по лична карта , макар да не е на негово име и няма роднини там а съвсем други хора , след като не си е сменил адреса , тъй като опцията опис - на босия цървулите ще е правно нищожна в чужд имот, чси може ли да се амбицира да намери длъжника като изиска информация от мобилен оператор с цел да го локализира къде е ?

( Знаем че в случая длъжника може да бъде открит на работното място , тук говорим ако е без работа и не може да го открие и няма нищо на негово име )
pie34
Потребител

Re: ЧСИ може ли да ..

Мнениеот berto » 02 Апр 2025, 18:39

Да Ви бият ли искат(е)?
berto
Потребител

Мнениеот pie34 » 02 Апр 2025, 18:54

berto написа:Да Ви бият ли искат(е)?

Чси така ли правят, вместо да питаш напиши нещо.
pie34
Потребител

Мнениеот berto » 02 Апр 2025, 18:59

Оправяйте се сам, досега трябваше да сте научил ГПК в частта му за принудителното изпълнение наизуст!
berto
Потребител

Мнениеот pie34 » 02 Апр 2025, 19:02

berto написа:Оправяйте се сам, досега трябваше да сте научил ГПК в частта му за принудителното изпълнение наизуст!

Изискване на мобилен оператор за информация на някой защото има нещо платено или неплатени не е в гпк , с процеса на дигитализация няма да се учудя да почне да използват и това , срещу хората които не само са в чужбина, а например тези в България които са без договор и неоткриваеми.

И по спокойно приятел не се дръж кат пазач на бостан , поздрави от слънчака.
pie34
Потребител

Мнениеот mariana19621 » 02 Апр 2025, 19:18

По подобен повод на тази публикация: Преди година и нещо ми откраднаха телефона (iPhone) в Лондон.
Не ми го върнаха 3-4 дни и аз отидох в един от офисите на iPhone Apple Covent Garden. Само по номера на телефона служителят ми показа на екрана точно мястото, където е изхвърлена СИМ-картата. На една автобусна спирка от тази, на която аз слязох.
Всичко вече се следи, информация има, само трябва да се знае как може да се получи.
mariana19621
Младши потребител

Мнениеот guest1 » 02 Апр 2025, 19:42

mariana19621 написа:Не ми го върнаха 3-4 дни и аз отидох в един от офисите на iPhone Apple Covent Garden. Само по номера на телефона служителят ми показа на екрана точно мястото, където е изхвърлена СИМ-картата. На една автобусна спирка от тази, на която аз слязох.
Всичко вече се следи, информация има, само трябва да се знае как може да се получи.

Oops!!! Тук имаме „Lost in Translation - Изгубени в превода“!

Казали са ви последното място (чрез триангулация), където е била активна вашата СИМ-карта! Самата карта не комуникира.
Отделно - всеки съвременен телефон може да се следи по IMEI и други данни, без значение с каква СИМ-карта работи.
Изключен телефон не означава „угаснал дисплей“ - означава апарат без батерия.

Колкото до самата информация - начини има и ресурс има, няма кои да плаща - за да се следят всички.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот pie34 » 02 Апр 2025, 19:57

Имам все още австрийски мобилни данни , не ми е изтекъл абонамента , реално не ми е проблем да хвърля българската сим карта и да си цъкам през вайбър приложенията и подобни за разговори в България без да ползвам бг интернет.

Главно за това питам, не че не ползвам на приятелката Wi-Fi ама все пак човек е в движение.

Благодаря за мненията както guest каза има начини няма
Финансиране , все пак има и нещо друго че чси не е следовател и също трудно ще се пръкне пред хотелчето дето не съм регистриран за да ме търси защото локацията ми свети там.

Но така е трябва да се мисли във всичко насоки.
pie34
Потребител

Мнениеот dimist » 03 Апр 2025, 10:23

Дреме му на ЧСИ дали ще ви намери, лепят съобщение на постоянния и настоящия адрес/ако имате такъв/ , и след 14 дни поканата за доброволно изпълнение се счита връчена. За него по важното е дали ще намери секвестируем имот, доход или банкова сметка. Щото и да ви намери и да ви връчи ПДИ, едва ли ще си счупите краката да ходите да плащате.
dimist
Потребител

Мнениеот pie34 » 03 Апр 2025, 12:01

dimist написа:Дреме му на ЧСИ дали ще ви намери, лепят съобщение на постоянния и настоящия адрес/ако имате такъв/ , и след 14 дни поканата за доброволно изпълнение се счита връчена. За него по важното е дали ще намери секвестируем имот, доход или банкова сметка. Щото и да ви намери и да ви връчи ПДИ, едва ли ще си счупите краката да ходите да плащате.

Добър ден благодаря за отговора.

Да така е напълно в темата, но се съгласете че без работа в България - без доходи имоти няма как да се разплатя на чси.

Именно за това забелязвам че колекторските фирми търсят “доброволно плащане” не намесват чси вече години. Когато човек е на работа трудов договор в България ще го издирят на месторабота дето се вика за да има запор психологически стрес и т.н но когато живееш в чужбина дори не постоянно и тук нямаш доходи не правят тези действие,които явно са безпредметни и за тях.

За адреса няколко пъти споменах, че много българи в чужбина с които съм говорил, нямат имоти или са имали но продадени и просто ползват личните си карти без да имат промяна на адрес в България.
pie34
Потребител

Мнениеот dimist » 03 Апр 2025, 12:31

Желателно е да имате постоянен адрес в България, на който да получавате призовки и съобщения. Това с ЧСИ е най малкия проблем, но ако например Ви образуват заповедно производство, ще Ви потърсят три пъти, ще залепят съобщение, и накрая ще се озовете с една заповед за изпълнение, по която да дължите сериозна сума. Ако има кой да получи съобщението и Ви уведоми, ще можете своевременно да защитите правата си.
dimist
Потребител

Мнениеот guest1 » 03 Апр 2025, 12:51

dimist написа:Желателно е да имате постоянен адрес в България, на който да получавате призовки и съобщения. Това с ЧСИ е най малкия проблем, но ако например Ви образуват заповедно производство, ще Ви потърсят три пъти, ще залепят съобщение, и накрая ще се озовете с една заповед за изпълнение, по която да дължите сериозна сума. Ако има кой да получи съобщението и Ви уведоми, ще можете своевременно да защитите правата си.

Ако промениш първата дума от „Желателно“ на „ПО-желателно“ и ... всичко си идва на мястото!

Интересно е как, човек - който живее „на другия край на света“ и няма абсолютно нищо в България - ще се стресне от последващите действия?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот pie34 » 03 Апр 2025, 14:37

dimist написа:Желателно е да имате постоянен адрес в България, на който да получавате призовки и съобщения. Това с ЧСИ е най малкия проблем, но ако например Ви образуват заповедно производство, ще Ви потърсят три пъти, ще залепят съобщение, и накрая ще се озовете с една заповед за изпълнение, по която да дължите сериозна сума. Ако има кой да получи съобщението и Ви уведоми, ще можете своевременно да защитите правата си.

Разбирам какво имате предвид , но няма какво да се лъжем - това да се “защитиш” означава - време, разходи,нерви и мотаене на дела които ще бъдат загубени все пак в България още не е влезнала абсолютната давност да се прилага , уж от 2031

Това което искам да кажа че от гледна точка на нямащият нищо длъжник е по добре да работи в чужбина и да му висят изпълнителни дела при чси и запори на празни банкови сметки ( или колектори да звънят на неактивен вече телефонен номер ) , отколкото да търси адвокат да ходи по дела и да се окаже че ще плаща даже и повече, чисто и просто това е реалността нека се придържаме към нея.
pie34
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство