начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот horror » 29 Ное 2006, 15:01

oho_boho написа:Питам тези "съдии" "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс!" е единственият верен отговор и вие сте станали добри, така ли. Жалка заблуда.

Питам пък аз oho_boho: След като сте сменили три професии, вероятно сте закачили и съдийската или някоя "подобна". Е, аджеба, "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс?!?!?!?!?".

Не се заяждам - ЧЕСТНО! Просто си питам.
horror
Нов потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 29 Ное 2006, 15:08

Въпрос на реална преценка - при този бал 10,50 и градовете София и Перник - довиждане до следващия път :( Но ме гложди мазохистичното любопитство докъде е стигнал бала-за да се поядосам още на себе си :) Касиди ти за къде си - за морските градове ли? За Варна чух, че вчера са гласували донякъде и днес продължават, но бал 10, 80 стига и надолу.....Искрено ти желая успех-по поведението ти и изказванията ти във форума заслужаваш! И да се похвалиш, да не забравиш!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот maimundere » 29 Ное 2006, 15:17

Скъпа Касиди, нямам никаква представа какъв е резултата от днешното гласуване и вече съм на ръба на нервна криза :twisted: Погрешно си разбрала думите ми........... :(
maimundere
Потребител

Мнениеот maimundere » 29 Ное 2006, 15:23

Скъпа Касиди, нямам никаква представа какъв е резултата от днешното гласуване и вече съм на ръба на нервна криза :twisted: Погрешно си разбрала думите ми........... :(
maimundere
Потребител

Мнениеот oho_boho » 29 Ное 2006, 15:26

horror написа:
oho_boho написа:Питам тези "съдии" "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс!" е единственият верен отговор и вие сте станали добри, така ли. Жалка заблуда.

Питам пък аз oho_boho: След като сте сменили три професии, вероятно сте закачили и съдийската или някоя "подобна". Е, аджеба, "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс?!?!?!?!?".

Не се заяждам - ЧЕСТНО! Просто си питам.

Е, аз пък няма да ти отговоря на такъв въпрос! ЧЕСТНО! Който може да мисли, ще си отговори сам!
oho_boho
Потребител

Мнениеот turtoise » 29 Ное 2006, 15:36

Както на всички вече ви е станало ясно, аз съм съдия и ще продължа да бъда такава, но в друг съд. Този конкурс ми е втория в системата и също така ми е втория спечелен. Освен това имам и години работа в най-натоварените съдилища в страната. При това, мисля, добра работа, за което съм получила обективно признание. За това непоклатимо стоя зад всяка своя дума. Макар че имам добри оценки и в крайна сметка печеля, продължавам да смятам, че действащите съдии трябваше да бъдат преназначавани въз основа на други критерии - оценяващи РЕАЛНО работата им именно КАТО СЪДИИ. Но, като няма други работещи критерии, и тези са добри. Поздравления за всички, които са назначени.За доста съм сигурна, че го заслужават, за останалите - надявам се, че е така.Не съм предубедена към колегите, които не са били съдии в смисъл, че не ги смятам за некадърни. Просто знам как работи човек без опит в първите една-две години и като се има предвид, че вече става въпрос за работа на високо ниво в системата, съм леко снизходителна. В крайна сметка съдиите с опит като такива, и то в областта на административното правораздаване, ще бъдем малцинство в административните съдилища. Дай Боже всички да докажат, че стават за там. А за тези, които не успяха на този конкурс, пожелавам вътрешна сила и подкрепа от близките, за да го преодолеят. Вероятно следващият им успех просто чака зад ъгъла.
turtoise
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 29 Ное 2006, 15:46

turtoise написа:Както на всички вече ви е станало ясно, аз съм съдия и ще продължа да бъда такава, но в друг съд. Този конкурс ми е втория в системата и също така ми е втория спечелен. Освен това имам и години работа в най-натоварените съдилища в страната. При това, мисля, добра работа, за което съм получила обективно признание. За това непоклатимо стоя зад всяка своя дума. Макар че имам добри оценки и в крайна сметка печеля, продължавам да смятам, че действащите съдии трябваше да бъдат преназначавани въз основа на други критерии - оценяващи РЕАЛНО работата им именно КАТО СЪДИИ. Но, като няма други работещи критерии, и тези са добри. Поздравления за всички, които са назначени.За доста съм сигурна, че го заслужават, за останалите - надявам се, че е така.Не съм предубедена към колегите, които не са били съдии в смисъл, че не ги смятам за некадърни. Просто знам как работи човек без опит в първите една-две години и като се има предвид, че вече става въпрос за работа на високо ниво в системата, съм леко снизходителна. В крайна сметка съдиите с опит като такива, и то в областта на административното правораздаване, ще бъдем малцинство в административните съдилища. Дай Боже всички да докажат, че стават за там. А за тези, които не успяха на този конкурс, пожелавам вътрешна сила и подкрепа от близките, за да го преодолеят. Вероятно следващият им успех просто чака зад ъгъла.

Да, това е премерено и добронамерено изказване на истински съдия. наистина в СГС от началото на 90-те години имаше конкурси за младши съдии. Но само в СГС, доколкото си спомням. А България не е София. А пък и това бе един все пак ограничен по своето огласяване конкурс. Може би си права, че е следвало да има определена квота за съдии, но предвид мъглявите критерии по атестацията и нивото на атестиращите съдии (да не подценяваме и по-горните инстанции), не виждам това да е по-добрият вариант от единния конкурс, на който всички ще премерят силите си. Наистина, мнозина съдии не успяха да "изкласят" поради липса на време за подготовка, но пък адвокатите и юрисконсултите да не би да са без работа. А и да са - конкурсът е определящ. Все още не сме дораснали за квотния принцип при постъпване в системата и при повишаването на магистратите. След 5-6 години, при промяна на системата, може и този ден да дойде! А и трябва!
oho_boho
Потребител

Мнениеот kasidi » 29 Ное 2006, 18:16

Аз съм също на ръба на нервна криза.Утре имам презентация на работа по проект,свързан с достъпа до правосъдие и закона за правната помощ,за което се иска голяма организация.И работя всички с големи усилия на волята.нищо не знам за нашия град.От издържалите на местно ниво трябва да съм вътре,но не се знае колко отвън ще се наместят с по-висок бал от моя.Реално съществува риск за мен.Така че чакането е мъчително.
kasidi
Потребител

Мнениеот katya01 » 29 Ное 2006, 18:20

Българският съдия е гола вода и кал по ушите! Колкотo е по-високо, толкова е по-кух, щото не-мисленето води до деградация, а деградацията до корупция, a корупцията до катастрофа!
Извод: Българската съдебна система е катастрофирала
katya01
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 29 Ное 2006, 18:23

katya01 отново се появи с нейните истерически коментари и раздаде присъдата, за сега на съдиите, след време и на всеки един от нас поотделно, които се "осмелим" да й "противоречим"! 8)
А тя се изказва така за българския съдия, защото познава и други! Вярвайте й! :wink:
oho_boho
Потребител

Мнениеот denni_law » 29 Ное 2006, 18:32

Имали някой, който вече да е разбрал кога ще изнесат списъците?
denni_law
Младши потребител

Мнениеот katya01 » 29 Ное 2006, 18:45

Първо, не давам присъди, а повтарям констациите на Европейската Комисията и българските експерти, които постоянно говорят за "реформа", която перманентно си тече :))
Второ, познавам и други съдии, но това не е темата! Познавам и българските адвокати. Познавам и посредтсвеността на българската академична мисъл, и знам, че светлината в тунела "България" е от влакa :))) Затова Катето избяга от тунела ;) :)
katya01
Младши потребител

Мнениеот kasidi » 29 Ное 2006, 19:20

Мога да кажа едно символично сбогом на Съдебната система.Символично ,защото ще продължавам да работя с нея,такава,каквато е.Но няма да кажа сбогом на форума.Успех на всички ,които не са разбрали още резултата си.
kasidi
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 29 Ное 2006, 19:39

kasidi опитвам се спокойно и мъдро да приема резултатите, вече ми поотлежа пораженческото чувство, но тази сага си е краста, която дълго ще държи белези....Но нали казват, че когато губим не знаем какво печелим...дано скоро узнаем скритата ни зад неуспеха печалба :D! Пък и както се изрази по горе една колега "следващият ни успех вероятно ни чака зад ъгъла" /благодаря й за посланието/!
Успех на презентацията утре:ние упражнихме право на достъп до съдебната система в кадровия й аспект :D , важното е че има път до целта, който заедно вървяхме и оттук!
Хайде печелившите форумци, кога ще се похвалите!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот kasidi » 29 Ное 2006, 19:46

Благодаря :D :D :D Въпреки,че може би е така:Когато губиш,не знаеш какво печелиш,аз не се утешавам с това.Някъде във форума бях казала една моя друга позиция в такива случаи:Не съжалявам за нищо.Помитам всичко и започвам отначало.Но ще добавя край на конкурсите от този кандидатстудентски вид.Твърде много ми е минало през главата,за да имам нуждата да се доказвам по този начин.
Първите две места са заети от колеги от града,всички останали нямат нищо общо с града,а за другото тепърва ще се види.
kasidi
Потребител

Мнениеот denni_law » 29 Ное 2006, 19:51

кажете дават ли вече информация по телефона
denni_law
Младши потребител

Мнениеот Queen » 29 Ное 2006, 19:54

Колеги от достоверен източник, разбрах, че днес за наше нещастие е имало много повече отхвърлени кандидатури! Някой знае ли какво става? Поредния дирижиран политически конкурс може би :(
Queen
Младши потребител

Мнениеот V_I_K_I » 29 Ное 2006, 21:09

ksidi, от казаното от теб излиза, че си наясно с резултатите. Официално има ли ги някъде?
Queen -ще споделиш ли малко повече, ако знаеш....
V_I_K_I
Младши потребител

Мнениеот pipelota » 29 Ное 2006, 21:33

Откъде си разбрахте резултатите, хора?
pipelota
Потребител

Мнениеот pipelota » 29 Ное 2006, 21:40

Ехо-о-о-о! Къде сте?
pipelota
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити