- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
адвокатите и ЗЗЛД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
адвокатите и ЗЗЛД
Колеги, разбрах, че до 1-ви септември изтича срок, в който следва администраторите на лични данни по Закона за защита на личните данни да се регистрират в Комисията по лични данни. Излиза, че всеки работещ не на трудов договор в БГ е администратор на лични данни, включително адвокатите. Мислите ли да се регистрирате?
- sara
- Младши потребител
Re: адвокатите и ЗЗЛД
I az dnes nau4ih za porednoto bezumie v balgarskoto "normotvor4estvo". E, njama da se registriram, za da sazdavam rabota na porednata bezsmislena Komisijka, kojato se izdarja ot bjudjeta na tazi oposkana ot bezrodnici darjavica. Trjabva da se sloji to4ka na tova bezumie!!! NE SE REGISTRIRAITE! Da vidim koj 6te priloji normite na tazi idiotska razporedba. I koj li 6te ustanovjava izvar6enoto po tozi grotesten zakon administrativno naru6enie! D JIVEJAT KOMISIITE, AGENCIITE, AGENTITE I TABITE BJUROKRATI! AMIN! TRI BATI !:))))
- karo
- Потребител
Съгласна съм напълно с теб, и аз мисля да си трая, то и без това няма санкция при неспазване на този срок, доколкото погледнах разпоредбите.Има санкция, ако те хванат, че оперираш с лични данни без да си се регистрирал (около 1000 лв. май беше). Та, ако решат да си понапълнят бюджета, и ако им се занимава, могат да почнат да санкционират всички адвокати, които открият в канторите им. Тъп закон, ама нали сме се запътили към Европа, там сигурно имат подобни изисквания... няма да минем по допирателната...
- sara
- Младши потребител
niakoi znae li kude to4no se podavat deklaratziite i dali e zaduljitelno za vsi4ki firmi?
- 55555
Дондуков 1 /по пощата с обратна разписка/ Всички фирми развиващи дейност и които имат сключени договори
- batko
- Младши потребител
Ако съм се ориентирал правилно за сключените трудови и граждански договори - всички в които има лични данни които се съхраняват Нещо такова, не съм добър в тази материя
- batko
- Младши потребител
Колеги, не съм запознат с целия ЗЗЛД, но като гледам чл.1, ал. 3 си мисля, че адвокатите трябва да минаваме по "тъч линията".
(3) Този закон не се прилага за обработването на лични данни от физическо лице, което не е администратор на лични данни във връзка с лични интереси и за лично ползване.
Ние обработваме лични данни не "за лични интереси" и не "за лично ползване", а за интереса на нашите клиенти, които ни предоставят личните си данни, във връзка със защита на техни интереси. А отделно имаме задължение за пазене на "адвокатска тайна".
Какво мислите, дали можем да тълкуваме по този начин?
(3) Този закон не се прилага за обработването на лични данни от физическо лице, което не е администратор на лични данни във връзка с лични интереси и за лично ползване.
Ние обработваме лични данни не "за лични интереси" и не "за лично ползване", а за интереса на нашите клиенти, които ни предоставят личните си данни, във връзка със защита на техни интереси. А отделно имаме задължение за пазене на "адвокатска тайна".
Какво мислите, дали можем да тълкуваме по този начин?
- Събудете се
няма да се регистрирамСъбудете се написа:
>
> Колеги, не съм запознат с целия ЗЗЛД, но като гледам чл.1,
> ал. 3 си мисля, че адвокатите трябва да минаваме по "тъч
> линията".
>
> (3) Този закон не се прилага за обработването на лични данни
> от физическо лице, което не е администратор на лични данни
> във връзка с лични интереси и за лично ползване.
>
> Ние обработваме лични данни не "за лични интереси" и не "за
> лично ползване", а за интереса на нашите клиенти, които ни
> предоставят личните си данни, във връзка със защита на техни
> интереси. А отделно имаме задължение за пазене на "адвокатска
> тайна".
> Какво мислите, дали можем да тълкуваме по този начин?
>
> Колеги, не съм запознат с целия ЗЗЛД, но като гледам чл.1,
> ал. 3 си мисля, че адвокатите трябва да минаваме по "тъч
> линията".
>
> (3) Този закон не се прилага за обработването на лични данни
> от физическо лице, което не е администратор на лични данни
> във връзка с лични интереси и за лично ползване.
>
> Ние обработваме лични данни не "за лични интереси" и не "за
> лично ползване", а за интереса на нашите клиенти, които ни
> предоставят личните си данни, във връзка със защита на техни
> интереси. А отделно имаме задължение за пазене на "адвокатска
> тайна".
> Какво мислите, дали можем да тълкуваме по този начин?
- Курдо Похотлиев
До колкото знам, то срока е удължен с още три месеца. Т.е. до тогава няма да ви глобяват:-) Най лесно ще е да не се мъчите да тълкумвате разпоредбите, а просто да отправите едно официално запитване до тази комисия. Не значи, че тя ще изтълкува правилно разпоредбите, но пък тя е органа прилагащ закона и налагащ санкциите. С две думи трябва да се съобразим с тяхното становище.
- :-)
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|