начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

как да намеря адреса на българин в чужбина

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

как да намеря адреса на българин в чужбина

Мнениеот pitasht » 06 Юни 2014, 15:40

В едно изпълнително дело ми почина длъжника. Наследникът явно живее в чужбина, до днес не знаех къде но мисля е в Австрия, та се чудех как да намеря адреса му, за да го уведомим - освен това в наследството има и събирателно дружество, което притежава доста апетитен имот, така че и за него и за нас е по-удачно да вземе лично решение дали приема или не наследството, а не да му се назначи особен представител който така или иначе няма да свърши нищо без негово съгласие.
В ГРАО знам че излиза само държавата, което пак е нещо и ще опитам и там, но ми трябва адрес на който да връчим съобщение.
pitasht
Активен потребител

Re: как да намеря адреса на българин в чужбина

Мнениеот pitasht » 06 Юни 2014, 18:55

Намерих чл.14 на закона за българите живеещи извън РБ и мисля да опитам като пиша на общината и тя да препрати въпроса до консулството. Изпитвам обаче опасения че може и с месеци да нямаме никакъв резултат, някой да постне някакъв опит в тази посока?
интересното е че сайтът на тази агенция за българите в чужбина дори не се отваря, дали има такава все още?
pitasht
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Юни 2014, 11:16

Всички ЧСИ имат достъп до НБДН- защо не опита първо той да направи справка? Може да има положителен резултат.
Казвам това, защото по няколко от съдебните ми дела ( няма значение съдебно или изпълнително- базата данни е една и съща), след молба от моя страна, респективно справка в НБДН, се установи настоящ адрес на страните в Германия. Като казах А, да кажа и Б-то- това не промени нищо, а само повлече назначаване на особен, но не пречи да опитате.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 07 Юни 2014, 11:56

:)
В горецитирания случай, страните са заявили "адрес в чужбина", било в МВР, когато са си вадили поспорт (ЛК), било по друг повод, в общината. НБДН не се захранва автоматично с данни, при регистрирането на адрес в чужбина. А и гражданите нямат задължение да обявяват такъв.
В случая е гражданско делото, иначе за наказателните става бързо, или със "съдебна поръчка", както му казваха навремето, или през ДМОС.

Опитайте праз фейса. Може наследникът да си е написал и номера на гащите там :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 07 Юни 2014, 14:30

В НБДН излязоха два български адреса, на които не живее никой, явно момчето още като дете е заминало в чужбина с майка си в справката от Нап излиза че дори не е имал сключен никога трудов договор в България, а вече е на 37год. И аз мислех за фейсбук, ще опитам и там но ще пробвам и с този чл.14. :!:
pitasht
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 07 Юни 2014, 19:51

Не разбрах за какво ти е адреса, нали постоянен в България?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 07 Юни 2014, 21:05

Ами предпочитам да му пратим призовка и да си каже какво ще правим, иначе ще му назначат особен представител и той какво? А както казах има да реши дали да наследи дял в събирателно дружество, което притежава апетитен недвижим имот а това за мен е лично решение.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 07 Юни 2014, 21:33

Какъв особен представител? Нали има адрес? Водиш си делото и продаваш.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 08 Юни 2014, 00:56

:)
... може да иска да купи ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 08 Юни 2014, 18:39

Ще опитам с тоя закон ако нещо постигна ще пиша пак.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 12 Юни 2014, 14:35

Хубавото е че СИ възприе идеята ми и ще отправи искане по закона ще изчакаме, може и да се получи ето текста на закона:
Чл. 14. (1) Държавните органи и органите на местното самоуправление и местната администрация при установяване на открити наследства в Република България, наследници по които са българи, живеещи извън Република България, им предоставят информация чрез съответните български дипломатически и консулски представителства.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 18 Юни 2014, 17:40

Хм много се объркаха нещата, май момчето е поставено под запрещение в Австрия, поне таково писмо получихме от управителя на събирателното дружество, явно нищо няма да излезе, така никой от двамата наследници няма как да встъпи като съдружник в дружеството, остава да търсим някакъв ликвидационен дял, което май е много неясно кога как и дали?
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 02 Юли 2014, 18:11

:D
pitasht
Активен потребител

Назад към Гражданство